Been: "Ik wil aanvallen met Genk, domineren"

di 30/08/2011 - 19:08 Mario Been is de nieuwe trainer van Racing Genk. De Nederlander werd vandaag aan pers en publiek gepresenteerd. Hij is de opvolger van Frank Vercauteren en tekende een contract voor één seizoen. "Daarna zien we het wel."

Racing Genk

Mario Been hoopt bij Genk zijn blazoen op te poetsen na zijn ontgoochelende exit bij Feyenoord. Bij die club kende de 47-jarige Been zijn grootste triomfen als speler, maar als coach slaagde hij er niet in de jonge ploeg op de rails te krijgen.

PhotoNews

Bij Excelsior en NEC had Been dan weer wel veel lof geoogst. Bij Excelsior werd hij kampioen in de tweede klasse en NEC loodste hij naar Europees voetbal. Net als in Nijmegen zal Been bij Genk met een jonge ploeg mogen werken.

Genk zocht een nieuwe coach nadat Frank Vercauteren de kampioen verlaten had voor Al-Jazira in de Verenigde Arabische Emiraten. De voorbije matchen werd Genk geleid door Pierre Denier, die wordt normaal opnieuw assistent.

Been: "Ik moest deze kans met beide handen grijpen"

Been hoefde naar eigen zeggen niet lang na te denken toen Racing Genk aanklopte. "Er zijn heel veel werkloze trainers op deze aardbol. Als je dan een kans krijgt bij de Belgische kampioen, pak je die met beide handen."

Belga

"De Champions League was geen extra motivatie, maar het is wel de krent in de pap. Hoeveel trainers maken het mee dat ze een team mogen leiden in de CL? Ik had niet lang nodig om te beslissen", zegt Been.

"Het is onze ambitie om Play-off I te halen en voor de rest veel plezier te beleven in de CL. Maar we willen daar ook presteren, al wordt dat moeilijk."

Been omschrijft zichzelf als een offensieve trainer. "Ik wil graag aanvallen, de tegenstander domineren. Je moet ook nog kijken naar het materiaal. Daar heb ik nog geen goed zicht op."

"Mijn afscheid bij Feyenoord is een klein smetje op mijn carrière. Ik vraag me nog steeds af hoe het zo ver is kunnen komen. Maar ik heb er inmiddels al een dikke streep onder gezet. Daarvoor had ik enkele fantastische jaren en ik ben zeker dat dat hier ook zo zal zijn."

Been begint eraan tegen STVV. "Ik hoorde dat die match nog belangrijker is dan de CL. We moeten aan de slag dus en zorgen dat we er klaar voor zijn."