Genk bevestigt: Vercauteren gaat naar Al Jazira

di 09/08/2011 - 12:56 Frank Vercauteren ruilt kampioen Racing Genk voor de oliedollars van Al Jazira in Abu Dhabi. Mogelijk blijft hij wel nog tot na de CL-play-offs, dat laat hij woensdag aan Genk weten. Vercauteren stond vandaag zelfs gewoon op het trainingsveld.

Racing Genk

Groot was de verbazing van iedereen toen Vercauteren vanochtend in zijn trainersplunje het oefenveld van Genk opstapte en de training leidde. Maandag nog was hij immers in Abu Dhabi gesignaleerd om er te onderhandelen met Al Jazira.

PhotoNews

Maar het vertrek van Vercauteren naar de Emiraten is toch een feit. Net voor de training had Vercauteren een gesprek met de clubleiding en werden ook de medespelers ingelicht over zijn nakende vertrek. Op andere gedachten kon niemand hem nog brengen.

Vercauteren dus weg, alleen is het nog de vraag wanneer hij in Abu Dhabi begint. Genk heeft zijn trainer immers gevraagd om nog te blijven tot en met de dubbele confrontatie met Maccabi Haifa in de Champions League. Als Genk daarin aan het langste eind trekt, wachten de groepsfase  van het kampioenenbal en de daarbijhorende vetpotten. Vercauteren heeft tot woensdag de tijd gevraagd om op deze vraag uitsluitsel te geven.

Vercauteren leidde Genk weer naar succes

De 54-jarige Vercauteren coachte Racing Genk sinds december 2009. De gewezen speler en trainer van Anderlecht en voormalige Rode Duivel volgde toen Hein Vanhaezebrouck op. Vercauteren leidde Genk in 2009-2010 via Play-off II nog naar Europees voetbal en bezorgde de club vorig seizoen zijn derde landstitel. Zelf wilde hij vandaag geen commentaar geven over zijn transfer. "Alles staat toch al in de kranten", zei hij met een glimlach.

Degraen: "We hadden hem graag voor altijd gehouden"

"Frank Vercauteren heeft in zijn gesprek met ons aangegeven dat hij Genk wil verlaten", zei algemeen directeur Dirk Degraen op een persconferentie. "Wij zeiden hem dat we dat zeer jammer vinden en hem liefst nog een tijdje, zelfs voor altijd, hier hadden gehouden. Maar we moeten rekening houden met de wens van Vercauteren en dus zal hij vertrekken."

Belga

"Dat vertrek heeft niets te maken met een eventueel slecht beleid van Genk. Frank zegt dat het totaalplaatje in Abu Dhabi voor hem klopt. We hadden niet gedacht dat onze coach ons zou verlaten, maar het voetbal zit nu eenmaal vol met verrassingen."

Vercauterens overstap naar de Emiraten heeft Genk in snelheid gepakt. De club moet nu snel op zoek naar een opvolger voor de kampioenenmaker. "De laatste 24 uur zijn zeer hectisch geweest", zei Degraen.

"Er zijn intussen al heel wat kandidaturen van kandidaat-coaches binnengestroomd, maar we hebben nog geen tijd gehad om ons daarmee bezig te houden. Voorlopig zijn we nog aan het bekomen, we bekijken de volgende dagen hoe we dit oplossen."

"De samenwerking met Vercauteren is in elk geval een absolute voltreffer geweest: we pakten de titel en er is veel in gang gezet. Ons beleid zal door de beslissing van Vercauteren niet beïnvloed worden: we zijn op de goeie weg om op korte termijn een positie als topclub in te nemen."