José Riga is de nieuwe coach van Standard

di 28/06/2011 - 16:13 Standard heeft José Riga voorgesteld als zijn nieuwe trainer. Riga tekende voor twee seizoenen. Peter Balette (ex-Club Brugge) wordt zijn assistent. "Meneer Duchâtelet en ik spreken dezelfde taal", zegt Riga. Jean-François de Sart gaat aan de slag als sportief directeur.

Standard

Riga is geen onbekende op Sclessin: van 2003 tot 2005 was hij assistent-coach van Dominique D'Onofrio. Afgelopen seizoen was hij coach van tweedeklasser Wezet, daarvoor trainde hij onder andere Bergen.

Belga

Balette was de laatste vier jaar assistent-coach bij Club Brugge, maar zijn contract daar werd vorige week in onderling overleg ontbonden. De 50-jarige Balette was eerder coach van onder meer Heusden-Zolder en KVSK United.

Met Bernard Smeets, die bij Wezet en Bergen al samenwerkte met Riga, als T3 en Hans Galjé als keepertrainer is de technische staf van Standard compleet. Voor Siramana Dembélé, ex-speler van de club, is als T3 dus geen plaats meer.

Riga: "Ik was zelf ook verrast"

José Riga zelf wond er geen doekjes om dat hij deze kans niet verwacht had. "In de pers was ik niet genoemd als kandidaat om hier coach te worden", gaf de ex-trainer van Wezet toe.

Belga

"Ik was zelf ook verrast, maar toen ik met meneer Duchâtelet om de tafel zat, merkte ik meteen dat we dezelfde taal spraken", zei Riga. "Alles was snel beklonken."

"Ik wil net als meneer Duchâtelet een Standard dat dominant is. Ik ga aan de balcirculatie werken en zal zo snel mogelijk met de spelers spreken, samen met De Sart. Standard beschikt al over veel troeven, zoals de schitterende infrastructuur. Die wil ik ten volle benutten."