Roelandts ruilt Zulte Waregem voor OH Leuven

wo 15/06/2011 - 10:39 Update: wo 15/06/2011 - 22:24 OH Leuven heeft Kevin Roelandts losgeweekt bij Zulte Waregem. De 28-jarige aanvallende middenvelder is de eerste transfer van de nieuwkomer in eerste en Roelandts "gelooft in de ambities van OHL".

OH Leuven Zulte Waregem

OH Leuven heeft zijn eerste versterking voor komend seizoen woesndag voorgesteld aan de pers. Kevin Roelandts, die Zulte Waregem verlaat, ziet de toekomst rooskleurig tegemoet.

Belga

"Van Zulte Waregem naar OHL is in principe een stap achteruit, maar tegelijk ook een vooruit, omdat ik mij weer in de kijker kan spelen."

"Ik geloof in de ambities van OHL om een stabiele eersteklasser te worden. Het zou dit seizoen wel eens voor de verrassing kunnen zorgen. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Het was bij Waregem aan het "vermodderen". Hun geloof in mijn kunnen leek weg."

OHL-coach Ronny Van Geneugden: "Kevin is aan absolute meerwaarde. Hij past in mijn systeem en mijn manier van werken."

Met de Rode Duivels naar Japan

Kevin Roelandts doorliep de jeugdreeksen bij Club Brugge en trok na een uitleenbeurt van zes maanden bij Germinal Beerschot in 2007 naar Zulte Waregem.

Roelandts werd aan de Gaverbeek een sterkhouder en werd zelfs opgeroepen voor de Rode Duivels voor de Kirin Cup in Japan. Mede door blessureleed kwam hij afgelopen seizoen niet veel aan de bak.