D'Onofrio en Conceiçao verlaten Standard

ma 06/06/2011 - 15:53 Standard moet op zoek naar een nieuwe trainer. Dominique D'Onofrio verlaat Standard en in zijn spoor volgt ook zijn assistent Sergio Conceiçao. Beiden hadden een contract tot het einde van het net afgelopen seizoen.

Standard

D'Onofrio was aan zijn tweede trainersperiode bij Standard bezig. Hij had in februari 2010 de taken van Laszlo Bölöni overgenomen, die was opgestapt. Sergio Conceiçao kwam er in de zomer van 2010 bij als assistent van D'Onofrio. Samen werden ze met Standard tweede in de competitie en wonnen ze de beker.

Belga

De 58-jarige D'Onofrio was sinds 1998 in verschillende functies (jeugd en scouting, technisch en sportief directeur) aan de slag bij Standard. Hij coachte Standard een eerste keer tussen 2002 en 2006.

Een prijs pakken lukte hem niet en Johan Boskamp volgde hem in 2006 op. Toen Boskamp vervangen werd door Michel Preud'homme, nam D'Onofrio de functie van technisch directeur van Preud'homme over.

D'Onofrio is de broer van Luciano D'Onofrio, de sterke man achter de schermen bij Standard.

D'Onofrio: "Ik heb zin in iets anders"

Dominique D'Onofrio trekt na 14 jaar de deur van Standard achter zich dicht.  Het was een periode vol diepte- maar ook hoogtepunten. "Het was een moeilijke beslissing."

PhotoNews

"Een club na 14 jaar verlaten, daar ga je niet licht over", zegt D'Onofrio. "Het bestuur van Standard heeft me een nieuw voorstel van een jaar gedaan en ik heb er goed over nagedacht."

"Zondagavond lag mijn beslissing vast. Maandag heb ik nog eens met het bestuur gesproken, maar ik heb zin in iets anders."

"Ik heb aanbiedingen, die ik zal bestuderen. Ik wil trainer blijven, dat kan ik het beste. De mogelijke overname van de club heeft hier niets mee te maken."

Conceiçao: "Als Dominique gaat, ga ik ook"

Sergio Conceiçao nam ook het woord op de persconferentie op Sclessin. "Vanaf de eerste dag heb ik gezegd dat ik mijn lot aan dat van Dominique zou verbinden", zei de Portugees.

"Ik ben een man van mijn woord. Als hij gaat, ga ik ook. Ik heb deel uitgemaakt van een hechte sportieve staf die mooie dingen voor elkaar heeft gekregen."