Lierse: "Zijn trots dat Janssens onze coach is"

wo 01/06/2011 - 12:24 Lierse heeft Chris Janssens voorgesteld als nieuwe hoofdtrainer. Janssens tekende een contract voor één seizoen. Hij volgt Trond Sollied op. De Noor bereikte geen akkoord over een verlengd verblijf bij Lierse.

Lierse AA Gent

Trond Sollied, die Lierse behoedde van de degradatie, moest dinsdag "ja" of "nee" zeggen op een ultiem voorstel, maar dat antwoord kwam er niet. Janssens, tot nu assistent van Sollied, neemt over.

Belga

Het was preses Maged Samy die Janssens voorstelde aan de pers. "Ik ben trots dat Chris onze coach is. Ik ben zeker van mijn beslissing", zegt de Egyptenaar.

"Ik heb veel vertrouwen in zijn voetbalkennis en in zijn vechtersmentaliteit. Hij moet onze spelers op hun plichten wijzen."

"Ik wil Sollied bedanken voor zijn werk. Hij heeft het uistekend gedaan. Het heeft geld gekost, maar het was nodig. Ik heb veel respect voor Trond."

Janssens: "Georges Leekens is mijn voorbeeld"

Chris Janssens ruilt zijn trainingspak van assistent voor het kostuum van hoofdcoach. "Ik ben tevreden, want ik draag Lierse in mijn hart", zegt hij.

Belga

"Het is heel snel gegaan. Tot dinsdag dacht ik dat Trond zou blijven, maar soms duurt het te lang. Op zo'n moment moet je je kans grijpen, vasthouden en niet meer laten gaan."

Janssens heeft nog geen ervaring als hoofdtrainer. "Maar ik kan bouwen op het werk van Sollied. Hij straalde rust en zelfvertrouwen uit op de groep. Als speler heb ik ook veel geleerd van Georges Leekens. Zijn voorbeeld wil ik volgen."

De trainersstaf van Lierse is nog niet helemaal ingevuld. Patrick Nys blijft wel aan als keeperstrainer. "En ik zou willen dat Herman Vermeulen blijft als assistent", zegt Janssens. "Herman heeft beloofd dat hij snel zal antwoorden."

"Over wie mijn tweede assistent zal worden, heb ik nog niet nagedacht. Eric Van Meir? Hij heeft de kwaliteiten, maar ik moet nog eens nadenken." Janssens was vorig seizoen assistent van Van Meir toen die hoofdcoach was. Toen Sollied kwam was er voor Van Meir geen plaats meer in de staf. Hij kreeg een andere functie.

"De ambitie van Lierse is een rustig jaar in de middenmoot. We hebben kwaliteit, zeker op het middenveld. Maar we willen wel nog een verdediger, een offensieve middenvelder en een spits aantrekken."

Janssens heeft geen Pro License-diploma

Opmerkelijk "detail": Chris Janssens beschikt niet over het verplichte Pro License-diploma. "Maar ik heb mij meteen ingeschreven voor de nieuwe cursus. Ik heb nog maar één les gemist", zegt Janssens.