Coach Hugo Broos verlaat Zulte Waregem

ma 23/05/2011 - 12:55 Hugo Broos (59) en Zulte Waregem hebben beslist om hun samenwerking stop te zetten. Broos was sinds eind oktober coach bij de club. "Met het oog op de toekomst is het belangrijk dat zowel de club als de trainer op dezelfde golflengte zit", zegt Zulte Waregem.

Zulte Waregem

Hugo Broos nam eind oktober over bij Zulte Waregem. De coach kreeg het team snel weer op de rails en pakte 16 op 27. Na de winterstop ging het minder, maar in Play-off II herpakte het team zich. Zulte Waregem werd nipt tweede in groep B. Nu eindigt de samenwerking tussen de coach en het team.

Belga

"Het voorbije seizoen was er een van hoogtes en laagtes, maar met het oog op de toekomst is het belangrijk dat zowel de club als de trainer op dezelfde golflengte zit", zegt Patrick Decuyper, afgevaardigd bestuurder van Zulte Waregem.

Broos volgde vorig jaar Bart De Roover op, die over had genomen van Francky Dury. "Voor deze club is het inderdaad een ongeziene situatie om in amper één jaar tijd zo vaak een nieuwe trainer te moeten aantrekken."

"Wij gaan op zoek naar een nieuwe trainer, maar kunnen momenteel geen tijdstip plakken op zijn aanstelling."

Bij Sporza ging bestuurder Patrick Decuyper nog dieper in op het profiel van de nieuwe coach. "We willen het seizoen beginnen met een coach waarin we 100% vertrouwen hebben."

Broos zou de spelersgroep niet helemaal onder controle gehad hebben? "Daarover heb ik het niet, maar we zoeken wel iemand met veel aandacht voor discipline om het talent uit de kern te halen. De spelersgroep is niet van de makkelijkste. We houden daar ook rekening mee in ons transferbeleid en zoeken spelers met leiderscapaciteiten en een vechtersmentaliteit."

"Zoeken Dury-achtig type"

Haalt Zulte Waregem Francky Dury opnieuw naar het Regenboogstadion? Die moest na de play-offs opkrassen bij AA Gent. "We weten dat onze ex-coach Dury vrij is, maar ging die volgens de pers al niet naar een andere club? We zoeken uiteindelijk wel een Dury-achtig type. Maar voor een club kan een frisse nieuwe wind ook heel voordelig zijn."