Losada keert terug naar oude liefde Beerschot

vr 20/05/2011 - 16:49 Beerschot heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Hernan Losada. De 29-jarige Argentijn ondertekende een contract voor vier seizoenen bij Beerschot. Losada was overbodig bij Anderlecht. De club heet vanaf nu ook Koninklijke Beerschot AC, zonder Germinal.

Beerschot Anderlecht Charleroi

Losada speelde van 2006 tot 2008 al bij Beerschot. In zijn laatste seizoen leidde de aanvallende middenvelder de club naar een vijfde plaats.

Belga

Losada versierde een transfer naar Anderlecht, maar daar kon hij niet doorbreken. De afgelopen seizoenen werd hij uitgeleend aan Heerenveen en Charleroi. Anderlecht en Beerschot maakten geen transfersom bekend.

"Ik ben ontzettend blij dat ik terug ben bij Beerschot, want hier heb ik de twee beste jaren uit mijn carrière gekend", zegt Losada. "Er waren nog clubs geïnteresseerd, maar mijn hart ligt nog altijd op het Kiel. Het is een uitdaging om even goed te doen als bij mijn eerste passage hier."

Beerschot haalde eerder ook al Ibrahima Sidibe (STVV), Sani Kaita (Iraklis Saloniki) en Tresor Diowo (Tubeke) binnen. De vorig seizoen gehuurde Gary Kagelmacher kreeg ook een contract op het Kiel.

Zeg niet Germinal Beerschot maar Koninklijke Beerschot AC

De clubleiding van Beerschot heeft vrijdag ook officieel bekendgemaakt dat de club de naam "Germinal" laat vallen. Vanaf nu heet de club Koninklijke Beerschot AC.

Deze naamsverandering hing sinds de machtswissel al in de lucht. De belangrijkste bestuursleden van het oude Germinal Ekeren zijn een paar maanden geleden buiten spel gezet. In 1999 redde Germinal Ekeren het failliete Beerschot door te fusioneren.