AA Gent en trainer Francky Dury gaan uiteen

za 14/05/2011 - 22:56 Francky Dury is volgend seizoen niet langer de trainer van AA Gent. Voorzitter Ivan De Witte heeft op de persconferentie na de match tegen Genk aangekondigd dat trainer en club in onderling overleg uiteen gaan.

AA Gent

Francky Dury zal voor de laatste wedstrijd van Gent, op het veld van Club Brugge, wel nog op de Gentse bank zitten.

PhotoNews

Het nieuws van de breuk komt niet als een verrassing, want er zit al een paar weken een haar in de boter. Enkel het moment van de bekendmaking deed nog wat wenkbrauwen fronsen.

Zo kwam aan het licht dat de club de telefoongesprekken van Dury had gecontroleerd, omdat die veel naar Vincent Mannaert gebeld zou hebben. Mannaert, die nu manager is bij Club, en Dury kennen elkaar nog van bij hun periode bij Zulte Waregem.

De twee gaan uiteen "in onderling overleg en na lange gesprekken". Op de persconferentie vertrappelden voorzitter De Witte, manager Michel Louwagie en Dury elkaar met complimenten. Over de toekomst deden ze geen uitspraken.

De Witte: "PO I geeft scherpe foto"

Gent-voorzitter Ivan De Witte gaf bij Sporza wat uitleg bij het vertrek van Dury. "Respect" was het sleutelwoord.

"Waarom het foutliep? Daar kan ik moeilijk op antwoorden. Het is als een huwelijk dat strandt, waarbij je als volwassenen uit elkaar gaat en elkaar met respect blijft behandelen. Op details of wie waar fout gaat, ga je niet in."

"Play-off I geeft je een scherpe foto van waarmee je bezig bent. We speelden goed, maar er ontbreekt iets. Dat zit in de samenstelling van het geheel: bestuur, staf, spelersgroep en coach. We nemen onze tijd om een opvolger te vinden."

Dury: "In onderling overleg"

Ook Francky Dury deed zijn uiterste best om geen verkeerd woord te zeggen. "Mijn vertrek kwam er na puur onderling overleg. We namen deze beslissing in de beste omstandigheden", zei Dury.

"We kwamen samen tot deze beslissing en ik ga niet in op de redenen. Mijn respect voor deze club is groot en ik kon hier heel goed werken. Het was een mooie uitdaging. Maar misschien is er een gevoel dat ik hier niet meer in de beste omstandigheden kan functioneren."

"Ik ben wel ontgoocheld dat het niet 100% liep hoe ik wou. Wat nu? Ik zal wel zien wat de mogelijkheden zijn."


Eerder verschenen over Dury en Gent: