Bond wil Nasri, Ben Arfa, Menez en M'Vila straffen

di 03/07/2012 - 13:24 Het WK 2010 wilden de Fransen wegvegen, maar weer was er hommeles op dit EK. De bond roept vier spelers op het matje omdat ze zich misdroegen: Samir Nasri, Hatem Ben Arfa, Jeremy Menez en Yann M'Vila.

Nasri ruziede openlijk met de pers en schold één journalist uit na de match tegen Spanje. Hetzelfde deed Menez met doelman Lloris. Ben Arfa kreeg het in de kleedkamer aan de stok met Laurent Blanc, terwijl M'Vila een hand van de bondscoach weigerde toen hij werd gewisseld tegen Spanje.

Belga

Nasri, Ben Arfa, Menez en M'Vila moeten zich verantwoorden bij een disciplinaire en krijgen hun premie van 100.000 euro voor het bereiken van de kwartfinales voorlopig niet. "Die vier spelers moeten gestraft worden", zegt bondsvoorzitter Noël Le Graët.

Het is niet de eerste keer dat het rommelt bij de Fransen op een groot toernooi. In 2010 werd Nicolas Anelka op het WK naar huis gestuurd en staakten de spelers.

Blanc stapte ondertussen op. Hij bereikte geen akkoord over een contractverlenging. Intussen loopt de zoektocht naar een nieuwe bondscoach niet van een leien dakje. Arsène Wenger bedankte meteen voor het aanbod, terwijl Didier Deschamps enkele dagen bedenktijd vroeg.

"Didier zegt dat hij Frankrijk trainen als een droom beschouwt, maar hij wil even nadenken. Als hij te lang aarzelt stappen we over op een ander plan."