Logo ${match.homeTeam.name} Racing Genk
2
21' Ogunjimi | 61' Camus
Logo ${match.awayTeam.name} STVV
1
42' Sidibe
einde
13/05/2010 20:30
21' Ogunjimi 1 - 0
1 - 1 Sidibe 42'
61' Camus 2 - 1

RC Genk verwerft krappe bonus in heenmatch

do 13/05/2010 - 22:24 In de Limburgse derby met als inzet een ticket voor de Europa League heeft Racing Genk thuis met 2-1 gewonnen van STVV. Zondag wordt op Stayen de terugwedstrijd van de barrages gespeeld. Genk heeft een voorsprong, maar moest wel een doelpunt toestaan.

Racing Genk STVV

Beide ploegen betraden met open vizier het veld en dat resulteerde in een leuke eerste helft. Er waren kansen aan beide kanten, maar het was RC Genk dat na twintig minuten op voorsprong kwam. Ogunjimi ontdeed zich van Euvrard en knalde de bal onhoudbaar in de kruising. Een prachtig doelpunt waar Doelman van het Jaar Mignolet geen verhaal tegen had.

PhotoNews

STVV had even tijd nodig om te herstellen maar kwam vlak voor de rust wel langszij. Wilmet speelde debutant Antheunis vrij. Die bediende vanop links Sidibe (foto) en de Senegalees vloerde Köteles van dichtbij. Het was Sidibes eerste doelpunt in de nacompetitie.

Vroeg in de tweede helft vochten beide teams een tijdje om de macht. Uiteindelijk was het Genk dat als winnaar uit de strijd kwam. Een vrijschop van Camus week af op de muur en het stond 2-1.

STVV begon op twee gedachten te hinken: de 2-1 vasthouden of op zoek gaan naar de gelijkmaker. Die twijfel kwam het spel niet ten goede. Genk kreeg zo nog enkele kansen om een betere uitgangspositie af te dwingen. Barda, alleen voor de keeper, verprutste de grootste.

Reacties

Vercauteren: "Zondag wordt het een hel"

"2-1 is een goeie, maar ook een gevaarlijke uitslag", vertelde Genk-coach Frank Vercauteren. "We gaven weinig weg, maar die ene tegengoal kan een dure zijn."

Belga

"Er was even concentratieverlies bij ons en dat wordt op dit niveau meteen afgestraft. Dat zijn nog dingen die we moeten leren. STVV was ook helemaal nog niet uitgeblust. Dat hadden wij verwacht, maar velen waren dat vergeten."

"STVV heeft bevestigd dat het een ploeg is met veel kwaliteiten. Het is niet voor niets vierde geworden. Zondag zal het een hel worden. Vandaag was het al erg, maar dan wordt het dubbel zo erg", wist Vercauteren.

Ogunjimi: "We hadden meer moeten scoren"

PhotoNews

"Je mag eigenlijk geen goal tegen krijgen als je thuisspeelt, dat is jammer. Wij hadden de match in handen, maar moesten meer scoren", vertelde de Genkse uitblinker Marvin Ogunjimi.

"Mijn goal? Die was mooi, maar ik had er meer moeten maken. In de terugmatch moeten we blijven aanvallen. Wij wonnen dit seizoen al twee keer op STVV. Het wordt een mooie wedstrijd."

Mignolet: "Die tweede goal was balen"

PhotoNews

"Wij kwamen naar hier om een goaltje te maken en dat is gelukt. Het is wel jammer dat we ook twee goals slikken. Zeker die tweede goal, een afgeweken bal, is balen. Zo'n domme bal, ik heb er geen woorden voor", vertelde de alweer indrukwekkende STVV-doelman Simon Mignolet.

"In de terugmatch zullen we moeten winnen en daar zullen we alles aan doen. Het zijn altijd speciale matchen tegen Racing Genk, misschien gebeurt er ook wel eens iets speciaals."

Brepoels: "We zullen met 3-1 moeten winnen"

Net als zijn collega twijfelde STVV-coach Guido Brepoels tussen opluchting en ontgoocheling. "Maar alles kan nog."

"We zijn met lef naar hier gekomen, kozen voor de aanval. Maar als de goal dan aan de overkant valt, is dat een klap. Zeker als de afspraken bij die goal niet gerespecteerd worden."

"Nu zal het op Stayen moeten gebeuren en daar kan vanalles gebeuren", zegt Brepoels.

"We moeten nog één keer alles uit de kast halen. 1-0 is genoeg, maar ik denk dat we met 3-1 moeten winnen. We hebben een slecht thuisrapport tegen Genk, maar dat moet ooit eens veranderen."

Fase per fase • live berichtgeving

 • Einde 22:24
 • Marvin Ogunjimi uit Samuel Yeboah in Racing Genk 90+3'
 • Thomas Buffel uit Stein Huysegems in Racing Genk 90'
 • Sébastien Siani uit Christophe Bertjens in STVV 88'
 • Fabien Camus uit Daniel Tözsér in Racing Genk 79'
 • Ibrahim Sidibe  STVV  69'
 • Yorick Antheunis uit Hervé Onana in STVV 67'
 • 2Racing Genk 1STVV doelpunt Fabien Camus Racing Genk 61'
 • Yorick Antheunis  STVV  54'
 • Start tweede helft 21:35
 • Rust 21:20
 • 1Racing Genk 1STVV doelpunt Ibrahim Sidibe STVV 42'
 • Denis Odoi  STVV  34'
 • Vincent Euvrard  STVV  27'
 • 1Racing Genk 0STVV doelpunt Marvin Ogunjimi Racing Genk 21'
 • Marvin Ogunjimi  Racing Genk  21'
 • Start eerste helft 20:32
 • Opstelling STVV Simon Mignolet, Marc Wagemakers, Ludovic Buysens, Vincent Euvrard, Denis Odoi, Wim Mennes, Peter Delorge, Sébastien Siani, Yorick Antheunis, Jonathan Wilmet, Ibrahim Sidibe
 • Opstelling Racing Genk László Köteles, Anele Ngongca, Eric Matoukou, João Carlos, Daniel Pudil, Kevin De Bruyne, Fabien Camus, David Hubert, Thomas Buffel, Marvin Ogunjimi, Elyaniv Barda
 

Matchinfo

Racing Genk STVV
26 Köteles 22 Mignolet
16 Anele 14 Wagemakers
5 Matoukou 6 Buysens
30 João Carlos 3 Euvrard
33 Pudil 8 Odoi
14 De Bruyne 2 Mennes
7 Camus 17 Delorge
3 Hubert 9 Siani
19 Buffel 23 Antheunis
31 Ogunjimi 10 Wilmet
18 Barda 19 Sidibe
wisselspelers
8 Tözsér 12 Onana
17 Huysegems 4 Bertjens
23 Yeboah 1 Muyters
1 Verhulst 11 Charaï
2 Daeseleire 16 Appeltans
20 Tóth 21 Commers
27 Tiago 24 Deferm
trainer
  Frank Vercauteren   Guido Brepoels