Logo ${match.homeTeam.name} Anderlecht
6
9' 86' Boussoufa | 51' (pen) Suarez | 57' Van Damme | 79' De Sutter | 83' Gillet
Logo ${match.awayTeam.name} Zulte Waregem
0
einde
28/03/2010 20:30
9' Boussoufa 1 - 0
51' Suarez (pen) 2 - 0
57' Van Damme 3 - 0
79' De Sutter 4 - 0
83' Gillet 5 - 0
86' Boussoufa 6 - 0

Anderlecht speelt Zulte Waregem op een hoopje

zo 28/03/2010 - 22:23 Anderlecht heeft optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van Club Brugge. In Play-off I gaf de leider Zulte Waregem een stevig pak rammel: 6-0. Club Brugge volgt nu al op acht punten van Anderlecht.

Anderlecht Zulte Waregem

Paars-wit, zonder de half-fitte Legear, begon sterk. Boussoufa lelde de bal na het eerste fluitsignaal meteen naar voren, maar Suarez raakte niet voorbij de laatste Zulte Waregem-verdediger.

Een paar minuten later was het wel bingo. Boussoufa mikte een vrije trap mooi in de hoek. Bossut was kansloos. Na een kwartier ging de storm van Anderlecht liggen.

Belga

Zulte Waregem mocht even meespelen, weliswaar op het middenveld. Het niveau daalde, tot Boussoufa weer uithaalde. Nu ging zijn vrije trap net over. Anderlecht verdiende een tweede goal, maar 1-0 was de ruststand.

Ook na de rust onderging Zulte Waregem de wet van de sterkste. Paars-wit dikte snel de score aan met een penalty. Nog voor het uur besliste Van Damme de wedstrijd: 3-0.

In de slotfase moest een zeer matig Zulte Waregem, dat duidelijk de geblesseerde Franck Berrier miste, de kelk nog tot de bodem ledigen. Makiese tekende bijna de eerredder aan, maar Proto bleef oog in oog met de spits de kalmste. De ingevallen De Sutter scoorde wel na samenspel met Suarez en Gillet de 4-0.

De bezoekers dienden nog twee goals toe te staan. Gillet scoorde, weliswaar na handspel, de vijfde goal. Boussoufa rondde af na voorbereidend werk van Juhasz.

Reacties

Jacobs: "Spreek niet over een demonstratie"

Belga

Anderlecht-coach Ariël Jacobs wou het woord demonstratie niet in de mond nemen na de ruime winst tegen Zulte Waregem.

"Ik wil het niet hebben over een demonstratie. Daarmee kleineer je de tegenstander en daar doe ik niet aan mee. Ik vind wel dat Anderlecht gedaan heeft wat het hoorde te doen. De spelers toonden zich gretig en hongerig. Het individu stelde zich ten dienste voor het colletief. Voor een trainer is dat altijd leuk om te zien. Maar we moeten ook niet overdrijven. Laat ons nederig blijven. Het was maar één wedstrijd en die leverde drie punten op. Na volgende week tegen Brugge en Gent weten we al meer", zei Jacobs.

Dury: "Overbodige play offs"

Belga

Zulte Waregem-trainer Franky Dury zocht geen excuses voor de blamerende nederlaag in het Vanden Stock-stadion.

"Anderlecht was twee klassen te sterk voor ons. Ze startten in overdrive en zo eindigden ze ook. Er valt op hun zege niets af te dingen", zei Dury.

"Wij hebben geen enkel duel gewonnen, geen kans gecreëerd. Zet daar de hoge balcirculatie en sterke pressing van hen tegenover en dan weet je het wel. Ik heb het eerder al gezegd: de play offs zijn eigenlijk niet nodig, want Anderlecht is de nieuwe kampioen.

Boussoufa: "Makkelijk na tweede goal"

Belga

Mbark Boussoufa was de draaischijf bij Anderlecht en was bijna bij alle gevaarlijke acties betrokken. De Marokkaan scoorde zelf ook twee keer.

"We kunnen moeilijk ontevreden zijn met dit resultaat. De wil om te winnen was er", zei Boussoufa.

"Zo'n score doet deugd. We hadden de laatste weken getraind op stilstaande fases. Die vrije trap van mij was heerlijk. Daar ben ik erg blij mee. Na de tweede goal werd het makkelijker voor ons. Ik ben wel op mijn hoede voor kaarten. Ik heb geleerd dat ik mijn mond moet houden. In het begin van het seizoen liet ik me te veel leiden door een stomme reactie. De kampioensmatch missen? Als we maar kampioen worden."

Van Damme: "Staan er mentaal en fysiek"

Belga

Jelle Van Damme trok mee aan de kar bij Anderlecht en werd beloond met een goal. Al benadrukt Van Damme vooral de collectieve prestatie.

"We weten als ploeg wat we willen, en wie de wedstrijd gezien heeft weet wat dat is", zei Van Damme. "We zijn mentaal heel sterk, ook fysiek zijn we klaar voor de eindsprint."

"Ik heb genoten op het veld. Het is leuk voetballen op deze manier. We hebben laten zien dat voetbal simpel kan zijn."

D'Haene: "Blij dat match afgelopen was"

Karel D'Haene verzoop met Zulte Waregem op het veld van Anderlecht. De suprematie van Anderlecht was duidelijk, vond hij.

Ik was blij dat de wedstrijd afgelopen was. We hebben een zeer slechte match gespeeld. Na de 3-0 gingen onze kopjes hangen. Anderlecht heeft de kwaliteiten om ons helemaal af te maken. Ze begonnen overweldigend aan de wedstrijd."

Fase per fase • live berichtgeving

 • Einde 22:21
 • 6Anderlecht 0Zulte Waregem doelpunt Mbark Boussoufa Anderlecht 86'
 • Lucas Biglia uit Kanu in Anderlecht 84'
 • 5Anderlecht 0Zulte Waregem doelpunt Guillaume Gillet Anderlecht 83'
 • Cheikhou Kouyaté uit Nemanja Rnic in Anderlecht 80'
 • 4Anderlecht 0Zulte Waregem doelpunt Tom De Sutter Anderlecht 79'
 • Romelu Lukaku uit Tom De Sutter in Anderlecht 70'
 • Teddy Chevalier uit Emil Lyng in Zulte Waregem 70'
 • Kevin Roelandts uit Chris Makiese in Zulte Waregem 66'
 • Ludwin Van Nieuwenhuyze uit Ernest Nfor in Zulte Waregem 61'
 • 3Anderlecht 0Zulte Waregem doelpunt Jelle Van Damme Anderlecht 57'
 • 2Anderlecht 0Zulte Waregem doelpunt (pen.) Matias Suarez Anderlecht 51'
 • Start tweede helft 21:34
 • Rust 21:19
 • 1Anderlecht 0Zulte Waregem doelpunt Mbark Boussoufa Anderlecht 9'
 • Start eerste helft 20:32
 • Opstelling Zulte Waregem Sammy Bossut, Stijn Minne, Karel D'Haene, Jérémy Taravel, Badis Lebbihi, Ludwin Van Nieuwenhuyze, Khaleem Hyland, Kevin Roelandts, Thomas Matton, Stijn Meert, Teddy Chevalier
 • Opstelling Anderlecht Silvio Proto, Guillaume Gillet, Ondrej Mazuch, Roland Juhasz, Olivier Deschacht, Cheikhou Kouyaté, Lucas Biglia, Jelle Van Damme, Matias Suarez, Romelu Lukaku, Mbark Boussoufa
 

Matchinfo

Anderlecht Zulte Waregem
24 Proto 26 Bossut
30 Gillet 2 Minne
2 Mazuch 24 D'Haene
23 Juhasz 7 Taravel
3 Deschacht 5 Lebbihi
16 Kouyaté 6 Van Nieuwenhuyze
5 Biglia 21 Hyland
6 Van Damme 8 Roelandts
9 Suarez 12 Matton
36 Lukaku 11 Meert
11 Boussoufa (2) 9 Chevalier
wisselspelers
21 De Sutter 10 Nfor
44 Rnic 14 Makiese
10 Kanu 19 Lyng
12 Chatelle 15 Dachelet
22 Schollen 17 Ernemann
26 Bernárdez 25 Goeman
99 Sare
trainer
  Ariël Jacobs   Francky Dury