Tom Van Den Abbeele is de nieuwe sportief directeur van STVV

di 13/03/2018 - 10:02 STVV heeft een nieuwe sportief directeur: Tom Van den Abbeele (38). De ex-speler - op zijn 20e moest hij stoppen als voetballer - moet de brug vormen tussen het eerste team, de jeugdopleiding en de scoutingcel. Van Den Abbeele werkte als jeugdcoach en scout voor Gent en Club Brugge en was ook internationale scout voor Chelsea en PSV.

STVV

"Ervaring was een groot pluspunt"

Van Den Abbeele werd gisteren voorgesteld door de Japanse CEO Takayuki Tateishi en voorzitter David Meekers als "General Manager of Sports".

“Deze opportuniteit deed zich voor op een ideaal moment in mijn carrière", stelt Van Den Abbeele. "Ik kwam via een tussenpersoon in contact met Tateishi. Onze gesprekken kenden  een positief verloop. Ik verkoos deze functie boven een functie bij PSV Eindhoven."

“We spraken lang met Tom en uit deze gesprekken kwam hij naar voren als een open en sterke persoonlijkheid”, vertelt Tateishi. “Zijn ervaring  bij verschillende clubs kan hij meenemen naar STVV, waar hij de brug wordt tussen het eerste team, de jeugdopleiding en de scoutingcel”.

STVV-voorzitter: "Tom kent het voetbal door en door"

Voor voorzitter David Meekers is Van Den Abbeele de ideale persoon voor deze job. “Tom kent het Belgisch voetbal door en door. Ik ben zeer gevoelig voor de ervaring die hij opdeed op het allerhoogste niveau. Hij is de juiste man op de juiste plaats”.

Van den Abbeele zag zijn eigen voetbaldroom op 20-jarige leeftijd verknald door een blessure bij vierdeklasser Eendracht Wetteren. Hij trok naar de Heizelschool om coach te worden. Hij was hoofd van jeugdrecrutering en jeugdcoach bij Eendracht Aalst, AA Gent en Club Brugge. Hij werkte als internationale scout bij Norwich, Chelsea en PSV. Bij Standaard Wetteren was hij algemeen manager.