Documentaire Red Flames: "Onze verloning is echt beschamend"

vr 19/05/2017 - 14:17 Op Eén was gisteravond het eerste deel te zien van een tweedelige reeks over de Red Flames, de nationale voetbalploeg bij de vrouwen. Bekijk hier enkele fragmenten. De volledige aflevering is te bekijken op VRT NU.

Serneels: "Kan geen 90 minuten op de bank zitten"

Bondscoach Ives Serneels is een actieve coach. "Je hoort hem constant coachen", zegt Janice Cayman. "Dat is wel een zekerheid waarop we kunnen terugvallen. Het is zeker een pluspunt."

Serneels: "Ik kan geen 90 minuten op de bank zitten. Ik wil na de match het gevoel hebben dat ik er alles aan gedaan heb."

VRT ???media.video.type.mz_vod???

Van den Abbeele en Serneels delen emotioneel moment

Middenveldster Nicky Van den Abbeele deelt een privésituatie met bondscoach Ives Serneels. "Het was een emotioneel, ook voor mezelf. Ik krijg er nog kippenvel van. Ik ben veranderd als coach", zegt Serneels.

VRT ???media.video.type.mz_vod???

Zeg niet Jassina Blom, maar wel Blomaldinho

Heerenveen-speelster Jassina Blom, bijgenaamd Blomaldinho, komt tegen Cyprus voor het eerst aan de aftrap. "Ik heb haar moeten overtuigen om voor de nationale ploeg te spelen, want ze schatte zichzelf iets te laag in", zegt de bondscoach.

VRT ???media.video.type.mz_vod???

Vader Serneels: "Bondscoach "spelen" is heel stressvol"

Ives Serneels en zijn vader delen een passie voor duiven. En uiteraard ook voetbal. "Ik heb tijdens een match ooit eens naar mijn voeten gekregen van Ives", zegt vader Serneels. "Ik was aan het coachen in de tribunes. Ik had wel gelijk (lacht)."

VRT ???media.video.type.mz_vod???

Courtois: "Het is beschamend wat wij verdienen"

Het is geen geheim dat er in het vrouwenvoetbal niet het grote geld te rapen is. "De verloning is echt peanuts. Ik durf het soms zelfs niet te zeggen, het is wat beschamend. Een speler uit 4e provinciale verdient meer dan wij", zegt Imke Courtois.

VRT ???media.video.type.mz_vod???

Bondscoach: "EK-selectie wordt niet plezantste moment voor mij"

Bondscoach Ives Serneels zal binnenkort zijn EK-selectie bekendmaken. "Dat wordt niet het plezantste moment voor mij. Maar als je naar het EK gaat, moet je met zulke situaties omgaan", weet hij.

VRT ???media.video.type.mz_vod???

Bekijk de volledige uitzending over de Red Flames op VRT NU.