Bekende tennisscheidsrechter Pascal Maria zwaait af

do 30/11/2017 - 16:30 Pascal Maria, misschien wel de bekendste scheidsrechter in het tennis, heeft voor het laatst op zijn stoel gezeten. De 44-jarige Maria gaat aan de slag bij de Franse tennisfederatie. "We zullen hem missen", klinkt het bij de internationale tennisbond.

Pascal Maria behoorde sinds 2002 tot het kransje grandslamrefs. De Fransman zat op de scheidsrechtersstoel tijdens 14 grandslamfinales in het enkelspel, 9 Daviscup-finales en bij de finale van de Olympische Spelen in 2016 tussen Andy Murray en Juan Martin Del Potro.

Maria was onder meer de scheidsrechter tijdens de heroïsche Wimbledon-finale tussen Roger Federer en Rafael Nadal in 2008 (foto onder) en de finale van de Australian Open in 2012, waarbij Rafael Nadal en Novak Djokovic bijna 6 uur op de baan stonden.

"In de voorbije 15 jaar heeft Pascal zijn job als scheidsrechter op het hoogste niveau op een uitmuntende manier uitgeoefend. Daarbij dwong hij het respect af van zowel de spelers als de hele tennisgemeenschap. Hij is een voorbeeld voor de jongere generatie. We zullen hem missen in de stoel", klinkt het bij de Internationale Tennisfederatie ITF.