"Toppers zullen Goffin willen vermijden op Roland Garros"

do 18/05/2017 - 17:51 David Goffin (ATP-10) maakt zich stilaan op voor Roland Garros. "Hij heeft grote stappen gezet", vindt Johan Van Herck, kapitein van het Belgische Daviscupteam. "David gaat veel beter om met moeilijke momenten."

"Grote stappen gezet"

In Rome zijn de 1/8e finales vanmiddag het eindstation geworden voor David Goffin. Nummer 8 van de wereld Marin Cilic was te sterk (6-3 en 6-4).

"De eerste twee wedstrijden in Rome waren al erg moeilijk verlopen voor David. Hij beschikte duidelijk niet meer over de vorm van vorige week in Madrid", stelt Daviscupkapitein Johan Van Herck vast bij Sporza.

"Het is geen schande om te verliezen van Cilic. In zijn eerste wedstrijden is hij diep moeten gaan. Vroeger had hij die matchen misschien verloren, nu won hij ze. Dat is een mooie progressie."

"Tegen gravelspecialisten Bellucci en Verdasco heeft hij telkens een set opgehaald. Dat is erg belangrijk om in de top 10 stand te houden. Dat lukt hem nu."

"David gaat veel beter om met moeilijke wedstrijden en vooral moeilijke momenten in die matchen. Daar heeft hij grote stappen gezet."

"Zal rol spelen in Parijs"

Het graveltennis zit intussen in de benen van Goffin. Onze landgenoot stond de voorbije weken op gemalen baksteen in Monte Carlo, Barcelona, Madrid en Rome.

"Een druk programma", vindt Van Herck. "Na Barcelona gaf David aan dat hij vermoeid was. Nu krijgt hij even de tijd om te recupereren met het oog op Roland Garros. Hij mag heel tevreden zijn over zijn wedstrijden en zijn resultaten."

Vorig jaar schopte Goffin het tot de laatste 8 op Roland Garros. Hoe presteert hij dit jaar? "Erg ver", denkt Van Herck. "Zeker met het vertrouwen waar hij nu mee op het terrein staat."

"In Parijs heb je superfavoriet Nadal. Murray en Djokovic zullen er ook staan. Zij zullen David willen vermijden, want hij gaat zijn rol spelen op Roland Garros."

Voorbereiding David Goffin Roland Garros

toernooi resultaat tegenstander  
Monte Carlo Masters (Mon) halve finales Rafael Nadal (ATP-7) 6-3, 6-1
Barcelona Open (Spa) 1/8e finales Karen Katsjanov (ATP-56) 6-7, 6-3, 6-4
Madrid Open (Spa) kwartfinales Rafael Nadal (ATP-5) 7-6, 6-2
Italian Open in Rome (Ita) 1/8e finales Marin Cilic (ATP-8) 6-3, 6-4

Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het jaar, begint op 28 mei.