Zwangere Serena Williams speelt niet meer in 2017: "Keert terug in 2018"

do 20/04/2017 - 06:26 Serena Williams (35) is zwanger. De Amerikaanse tennisdiva heeft het nieuws op Snapchat bekendgemaakt. Williams is 20 weken zwanger, al verwijderde ze het bericht enkele uren na de publicatie. Een woordvoerder bevestigde later het blije nieuws. Williams, die dit jaar de Australian Open won en daarna niet meer in actie kwam, zet een punt achter haar seizoen. In 2018 keert ze terug.

Serena Williams kreeg eergisteren al fijn nieuws: volgende maandag lost ze Angelique Kerber weer af als nummer 1 op de WTA-ranking.

Ik ben blij te kunnen bevestigen dat Serena een kind verwacht in de herfst. Ze speelt in 2017 niet meer, maar kijkt ernaar uit in 2018 terug te keren.
Woordvoerster Kelly Bush Novak

Maar Williams stuurde gisteren zelf ook heugelijk nieuws de wereld in. Op Snapchat lichtte ze een tipje van de sluier met het bijschrift "20 weken". Williams verwijderde even later het bericht op Snapchat, maar haar management kwam met een bevestiging. "Ik ben blij te kunnen bevestigen dat Serena een kind verwacht in de herfst."

Haar woordvoerster Kelly Bush Novak gaf ook mee dat Williams in 2017 zeker niet meer aan spelen toekomt, "maar dat ze ernaar uitkijkt om in 2018 terug te keren".

Als Williams 20 weken ver is, was ze in Melbourne bij haar recordtitel van 23 grandslams ongeveer twee maanden zwanger. Ze zegde nadien af voor alle toernooien met een knieblessure als excuus.

Eind vorig jaar maakte Williams al bekend dat ze binnenkort in het huwelijksbootje stapt met Alexis Ohanian, een van de oprichters van de sociale nieuwswebsite Reddit.

Van Meensel: "Dit is een verrassing. Wie weet heeft ze wel met Kim gebeld"

Tennisvolger Inge Van Meensel had dit niet zien aankomen: "In december haar verloving en nu deze zwangerschap. Alleen maar goed nieuws en iedereen zal het haar wel gunnen, maar het is een verrassing."

Heeft ze haar laatste match gespeeld? "Kim Clijsters kwam terug na een zwangerschap, maar die was veel jonger. Serena's prijzenkast puilt ook uit. Voor mij is ze de grootste tennisster aller tijden, dus wat heeft ze nog te winnen?"

"Misschien is ze wel geïnspireerd door Viktoria Azarenka, die net bevallen is en een terugkeer overweegt. Dat is een hele goeie vriendin van haar in het tenniscircuit."

"Wie weet heeft ze wel gebeld met Kim Clijsters en haar gevraagd hoe zij dat gedaan heeft. Maar dit is een ander verhaal. Ze hebben haar wel al een aantal keer afgeschreven en altijd is ze teruggekeerd, omdat ze graag pauzes neemt. Dus wie weet: ze kan ons weer verrassen."