Stuttgart geeft Sjarapova eind april wildcard voor haar rentree

di 10/01/2017 - 12:42 Maria Sjarapova zal daags na haar dopingschorsing van 15 maanden op 26 april meteen in actie komen op het WTA-toernooi van Stuttgart. De Duitse organisator gaf de Russische toptennisster een wildcard. Sjarapova won het toernooi in 2012, 2013 en 2014.

Begin maart stortte de wereld van de 29-jarige in, toen ze van de internationale tennisbond ITF de melding kreeg dat ze op de Australian Open betrapt was. De boosdoener: het medicijn meldonium. Dat nam Sjarapova - zoals veel Russische sporters - al jarenlang, maar sinds 1 januari 2016 was het op de dopinglijst gekomen.

De ITF schorste de ex-nummer één op 8 juni voor twee jaar met ingang van 26 januari 2016, de dag dat ze positief testte. Maar in beroep deed het Internationaal Sporttribunaal (TAS) daar negen maanden af. Haar schorsing loopt op 25 april af.

Een dag later staat ze meteen op het tennisveld: "Dat ik mijn eerste match op een van mijn favoriete toernooien mag spelen, maakt me heel gelukkig", vertelt Sjarapova op de toernooiwebsite.

"Ik kan niet wachten om mijn fans terug te zien en om te kunnen doen wat ik graag doe."