Dewulf: "Malisse is beste Belgische tennisser"

do 03/10/2013 - 10:48 Filip Dewulf, ex-tennisser en nu journalist, is ideaal geplaatst om de carrière van Xavier Malisse te beoordelen. "Hij heeft altijd de indruk gewekt dat er meer inzat, maar hij heeft wel een indrukwekkend palmares", zegt Dewulf, die zelf nog met Malisse speelde.

"Voor mij blijft Xavier Malisse de beste Belgische tennisser ooit". Dat zegt Filip Dewulf. Dewulf, nu journalist, was zelf nog tennisser toen een jonge Malisse doorbrak op het ATP-circuit en volgde hem daarna als journalist.

Belga

"Hij heeft altijd de indruk gewekt dat er meer inzat, maar hij heeft wel een indrukwekkend palmares", zegt Dewulf. "Hij had enorm veel talent, ik zet hem in de categorie van Roger Federer."

"Misschien heeft hij te laat beseft dat je hard moet werken om er te geraken. Hij kon puur op talent wedijveren met de toppers. Misschien zat zijn karakter hem wat in de weg."

"Xavier is een heel gevoelige jongen. Hij is gevoelig voor kritiek en voor wat mensen van hem denken. Dat kwam mooi tot uiting in zijn afscheidsspeech. Die toonde zijn ware aard en zijn ware gevoelens."

"We zitten in een overgangsfase"

Xavier Malisse was de afgelopen 15 jaar een van de gezichten van het Belgische mannentennis. "We zitten nu in een overgangsfase. De generatie Malisse/Rochus is afscheid aan het nemen. En ook Darcis wordt al 30 jaar."

"David Goffin zal het zeker maken, het is nog wachten op de echte doorbraak. Er komen wel enkele junioren zoals Kimmer Coppejans, maar op hen is het nog enkele jaren wachten. Al bij al is er voldoende talent op weg om met enkele Belgen in de top 100 te staan."