Malisse hangt racket definitief aan de haak

wo 02/10/2013 - 20:11 Xavier Malisse stopt met tennissen. Hij verloor in de eerste ronde van de Ethias Trophy in Bergen van Sergej Stachovski met 6-3 en 7-6. Malisse kondigde eerder aan dat dit zijn laatste wedstrijd zou zijn in geval van verlies. "Ik vind de juiste woorden niet om mijn gevoelens uit te drukken", zei een emotionele Malisse.

Malisse had voor aanvang van het toernooi aangekondigd dat het Challengerevenement in Bergen zijn laatste toernooi zou worden. Heel misschien vraagt hij nog een wildcard aan voor de Australian Open van begin 2014, maar de kans dat hij zo'n uitnodiging krijgt is klein.

Belga

De West-Vlaming won in zijn carrière drie ATP-toernooien en schreef samen met Olivier Rochus het dubbeltoernooi van Roland Garros in 2004 op zijn naam. Op Wimbledon schopte de Malisse het in 2002 tot de halve finale en liet hij ook zijn hoogste ranking noteren: 19e op de wereldranglijst.

Malisse stond ook bekend om zijn woede-uitbarstingen, die menig racket vroegtijdig deed sneuvelen. In zijn 16-jarige carrière verzamelde hij ongeveer vier miljoen euro aan prijzengeld. In de toekomst wil Malisse actief blijven in het tennis.

Emotionele Malisse: "Bedankt fans, broer, mama en papa"

De organisatie in Bergen was er als de kippen bij om een kleine afscheidsceremonie te houden voor Xavier Malisse. "Ik heb altijd graag in België gespeeld en zeker hier in Bergen. Het hier bijna beter dan op een ATP-toernooi", vertelde een emotionele Malisse, die zich vervolgens tot het publiek richtte.

Belga

"Bedankt supporters voor de steun door de jaren heen, ook al moeten jullie zich soms afgevraagd hebben wat ik allemaal uitstak op de tennisbaan. Het moeilijkste vind ik om mijn familie te bedanken. Bedankt aan mijn broer Olivier, die veel voor mij gedaan heeft. Dankzij hem kon ik me op het tennis concentreren, hij deed al de rest."

Toen Malisse zijn zieke vader en zijn drie jaar geleden overleden moeder bedankte, kreeg hij de tranen in zijn ogen. "Mijn papa is hier niet, maar ik weet dat hij me volgt. Ik ben hier dankzij hem, hij heeft mij altijd gesteund. Aan mijn mama denk ik elke dag. Elke wedstrijd was ze in mijn hart. Ik vind de juiste woorden niet om mijn gevoelens uit te drukken."