Callens: "Raar hoe de tennisbond handelt"

di 25/10/2011 - 16:43 Ook Els Callens moest eens slikken toen ze hoorde dat Sabine Appelmans met de Fed Cup stopte en Ann Devries meteen werd aangesteld als opvolgster. "Het is raar. Wij, ex-speelsters, zijn helemaal niet gepolst", zegt Callens.

Sabine Appelmans is niet langer de kapitein van de Fed Cup-ploeg, de nationale vrouwenploeg. Ann Devries volgt haar op. Dat nieuws raakte gisteren bekend.

Ann heeft zeker de juiste kwaliteiten om de job in te vullen, maar het blijft raar hoe de bond handelde

Oud-speelster Dominique Monami keek vreemd op (lees meer). Ook haar generatiegenote Els Callens moest eens slikken toen ze het nieuws hoorde.

"Iedereen was verbaasd. Ik vond het bizar dat er meteen een opvolgster kwam. Zonder dat wij, ex-speelsters, gepolst werden. Ann heeft zeker de juiste kwaliteiten om de job in te vullen, maar het blijft raar hoe de bond handelde."

"Of ik zelf interesse had? Ik gaf vaak aan dat ik wel bij de Vlaamse Tennisvereniging (VTV) wil werken. Ze zeggen dan altijd "ja", maar er komt nooit iets van voort. Dat zegt genoeg of ik Fed Cup-interesse had."

"Moeilijk om neutraal te blijven"

PhotoNews

Els Callens ziet een verdoken gevaar in de keuze voor Ann Devries als Fed Cup-coach. "Het is goed mogelijk dat er vragen over haar neutraliteit komen", stelt Callens.

Devries is de ex-coach van Yanina Wickmayer en werkt bij de VTV met o.a. Flipkens. "De bond is het verhaal van de Daviscup rap vergeten." Toen kwam er een tweespalt tussen kapitein Willems en een speler die hij ook persoonlijk begeleidde, Olivier Rochus.

"Misschien gaat alles mooi draaien, maar zulke situaties kunnen nu weer ontstaan. Dat kan dan opnieuw de bron zijn van heel wat wrevel."