Logo ${match.homeTeam.name} Oostende
88
Logo ${match.awayTeam.name} Antwerp Giants
79
einde
Beker van België (basketbal) - Finale 21/04/2014 15:00
Oostende
Antwerp Giants
88 24 26 14 24  
EINDE Q1 Q2 Q3 Q4 Verl.
79 25 22 9 23  

Oostende vloert Antwerp Giants in bekerfinale

ma 21/04/2014 - 16:48 Oostende heeft voor de 15e keer en voor het tweede jaar op rij de beker van België basketbal gewonnen. In de finale bleek Antwerp Giants vooral na de rust een maatje te klein. Oostende triomfeerde met een 88-79-zege. "Vanavond mogen de spelers nog uitgebreid vieren, morgen start de voorbereiding op de play-offs", zegt winnende coach Gjergja.

Oostende en Antwerp Giants zorgden voornamelijk in de eerste helft voor een zinderende, spannende bekerfinale. De Giants hielden aanvankelijk gelijke tred met bekerhouder Oostende en beëindigden het eerste quarter zelfs met één punt voorsprong.

Belga

Ook in het tweede quarter gaven beide teams elkaar geen duimbreed toe. Vlak voor de rust slaagde Oostende er dan toch in een klein gaatje te slaan: 50-47.

Het bleek de voorbode van meer onheil voor Antwerp Gaints in het derde quarter. Er kwam wat zand in de scoringsmachine van de Antwerpenaren, die de rol plots een beetje moesten lossen en slechts negen punten meer wisten te scoren.

Oostende schakelde daarentegen een versnelling hoger en diepte de voorsprong dankzij een vlot scorende Dusan Djordjevic (foto) verder uit tot 64-56.

In het laatste quarter gaf Oostende de voorgift niet meer uit handen. Van een slotoffensief van de Giants kwam niks meer terecht.

Reacties

Gjerga: "Verdediging als Zwitserse kaas"

Dario Gjergja kreeg al een contractverlenging bij Oostende en kan zich een gelukkige coach noemen. Toch was hij tijdens de match niet altijd even tevreden: "Tijdens de eerste helft was de verdediging als Zwitserse kaas, er zaten te veel gaten in. In de derde periode is het wel weer helemaal goed gekomen. Oostende is niet meer de ervaren ploeg van vorig jaar, deze overwinning is de triomf van de jeugd. Vanavond mogen de spelers nog uitgebreid vieren, maar morgen start de voorbereiding op de play-offs."

Salumu: "Overwinning van de volledige ploeg"

Jean Salumu, de beslissende schakel volgens zijn coach Dario Gjergja, schrijft de overwinning toe aan de volledige ploeg. "Het is een ploegsport, iedereen heeft het verschil gemaakt. We hebben twaalf mensen op de bank die elk moment kunnen spelen. Die breedte van de kern is ons grootste voordeel. De coach legt veel druk op zichzelf en de ploeg, maar aangezien we goed op weg zijn om de dubbel te winnen, vind ik die druk wel nodig."

Vervaeck: "Alles aan gedaan om de wedstrijd te winnen"

De coach van de Antwerp Giants, Paul Vervaeck, is uiteraard ontgoocheld, maar is er wel van overtuigd dat de Giants er alles aan hebben gedaan om de wedstrijd te winnen. "We speelden langs beide kanten een geweldige eerste helft. Oostende ging op zijn elan door, terwijl wij enkele gemakkelijke punten lieten liggen. Toch konden we flink wat weerwerk bieden en een agressief Oostende het moeilijk maken tot in de laatste minuten."

Fase per fase • live berichtgeving

 • Einde 16:44
 • Oostende verovert 15e beker Oostende wint voor het tweede jaar op rij de beker van België. De kustploeg ging in het laatste quarter rustig door op zijn elan, terwijl Antwerp Giants geen slotoffensief meer kon ontketenen. 16:43
 • VRT
  Vierde quarter van bekerfinale Oostende-Antwerp Giants
  16:42
 • VRT
  Derde quarter van bekerfinale Oostende-Antwerp Giants
  16:36
 • Oostende diept voorsprong uit Oostende heeft het laken nog wat meer naar zich toegetrokken in het derde quarter. De bekerhouder bleef vlot scoren, terwijl er bij Antwerp Giants wat zand in de machine kwam. Oostende mag het laatste quarter in met een 64-56-voorsprong. 16:23
 • VRT
  Tweede quarter van bekerfinale Oostende-Antwerp Giants
  15:51
 • Rust: Oostende neemt de leiding Beide finalisten geven elkaar geen duimbreed toe in een zinderende eindstrijd. Oostende duikt met een minimale voorsprong de rust in: 50-47. 15:45
 • VRT
  Eerste quarter van bekerfinale Oostende-Antwerp Giants
  15:35
 • VRT
  Wonderlijke korf van Frank Turner at the buzzer (Giants)
  15:35
 • Oostende en Giants houden elkaar in evenwicht Oostende en Antwerp Giants maken er voorlopig een razend spannende bekerfinale van. Na het eerste quarter leidt Antwerp Giants nipt met 24-25. 15:24
 • 15:12
 • Wedstrijd 15:00
 • 14:58
 • 15e voor Oostende of 3e voor Antwerp? Oostende won vorig jaar zijn 14e beker en kan dus nummer 15 op zak steken. Antwerp mikt na 2000 en 2007 op een derde bekertrofee. 11:40
 • 11:40
 • Livestream om 15u Na twee spannende halve finales bekampen bekerhouder Oostende en underdog Antwerp Giants elkaar vanmiddag in de bekerfinale van het basketbal. Wij streamen het duel hier live. Afspraak om 15u. Voor beelden kan u ook terecht op Canvas, ook Radio 1 flitst. 11:38
 • vooraf 11:38
 

Beker van België (basketbal)  |  Finale

Oostende 88-79 Antwerp Giants

Matchinfo