Rit 5: Stockton, CA - Elk Grove, CA

VIDEO: Weer raak voor Quick-Step: Gaviria verdubbelt saldo in Californië

vr 18/05/2018 - 06:29 Fernando Gaviria heeft de 5e rit in Californië op zijn naam geschreven. Na de openingsetappe wint hij zijn 2e etappe, goed voor de 31e Quick-Step Floors-zege dit jaar. In een massasprint liet de Colombiaan Caleb Ewan (Mitchelton-Scott) en wereldkampioen Peter Sagen (Bora-Hansgrohe) achter zich.

Gaviria met zijn 2e, De Plus 8e algemeen

'The Wolfpack' van Patrick Lefevere heeft nog maar eens reden tot feesten. In de Ronde van Californië heeft Fernando Gaviria voor de 2e keer mogen juichen. In de 5e etappe naar Elk Grove was hij na 176,5 km sneller dan de Australische sprintbom Caleb Ewan en wereldkampioen Peter Sagan.

De teller van Quick-Step Floors staat zo al op 31 zeges dit seizoen. Gaviria nam er daarvan al 6 voor zijn rekening. In het algemene klassement blijft Tejay van Garderen (BMC) leider, met 23 seconden voorsprong op de Colombiaan Egan Bernal (Sky). Laurens De Plus staat op de 8e plaats, op 2'13" van leider Van Garderen.

Zaterdag kunnen de klimmers zich nog een keer uitleven in de voorlaatste rit met aankomst in South Lake. Zondag volgt de slotetappe in Sacramento.

Gaviria: "Ik zag de chaos niet, ik luisterde enkel in mijn oortjes"

De finale van de 5e etappe werd ontsierd door een valpartij. Enkele kilometers voor de finish gingen enkele renners tegen de grond, maar de Colombiaan wist zich overeind te houden.

"Ik zag de chaos niet omdat ik naar de rechterkant van de weg ging. De val was aan de linkerkant. Ik luisterde enkel in mijn oortje", zegt Gaviria. "Het team leverde een uitstekende prestatie. We zijn erg blij want het was een heel mooie overwinning vandaag."

Bekijk de overwinning van Gaviria:

Fase per fase • live berichtgeving

 

Rittenschema

Rit 1: Long Beach, CA - Long Beach, CA 13/05 134 KM Gaviria Gaviria
Rit 2: Ventura, CA - Santa Barbara, CA 14/05 155 KM Bernal Bernal
Rit 3: King City, CA - Laguna Seca Raceway 15/05 197 KM Skujins Bernal
Rit 4: San Jose, CA - Morgan Hill, CA 16/05 34 KM Van Garderen Van Garderen
Rit 5: Stockton, CA - Elk Grove, CA 17/05 176 KM Gaviria Van Garderen
Rit 6: Folsom, CA - South Lake Tahoe, CA 18/05 196 KM Bernal Bernal
Rit 7: Sacramento, CA - Sacramento, CA 19/05 146 KM Gaviria Bernal