WK elite (m)

Wereldkampioen! Wout van Aert wint een WK tjokvol lekke banden

zo 29/01/2017 - 16:02 Wout van Aert heeft met succes zijn wereldtitel veldrijden verdedigd in Bieles (Luxemburg). Zijn man-tegen-man-gevecht met rivaal Mathieu van der Poel werd vroegtijdig afgebroken door een lekke band van Van der Poel. Voor Van Aert is het de tweede wereldtitel bij de elite. "Ik had het geluk dat Mathieu lek reed", zegt Van Aert.

Van der Poel rijdt voor 4e keer lek, Van Aert is gaan vliegen

Het sleutelmoment was de vierde lekke band voor Mathieu van der Poel. Wout van Aert pakte op slag 20 seconden, waarna de veer gebroken was bij zijn grote Nederlandse uitdager.

VRT ???media.video.type.mz_vod???

Kanonstart Van der Poel, inhaalrace Van Aert

Van der Poel was nochtans als een bliksemschicht van start gegaan en blies Jan en alleman weg in de openingsronde. Als een bezetene zette de slecht gestarte Van Aert een dolle inhaalrace in.

Halfweg had hij zijn prooi te pakken. Het titanenduel tussen Van Aert en Van der Poel leek in de maak. Maar lekke band nummer 4 gooide roet in het eten van Van der Poel.

Een ware materiaalslag was het. Boros en Vermeersch kwamen druk hinkend over de streep omdat hun fiets naar de haaien was. Meeusen zag zijn WK-droom zelfs al na enkele hectometers uit elkaar spatten door materiaalpech.

VRT ???media.video.type.mz_vod???

Van Aert: "Jammer dat pech zijn aandeel had in deze race"

Wereldkampioen Van Aert was sportief na afloop. "Die lekke band van Van der Poel heeft uiteindelijk het verschil gemaakt, dat besef ik", zegt Van Aert. "Het is jammer dat pech zijn aandeel had in deze race. Maar de één zijn dood is de ander zijn brood."

Het was vooraf nochtans koffiedik kijken hoe het was met de conditie van Van Aert, die met knieperikelen kampte. "Ik heb een week zonder fiets gereden, hoewel velen dat niet geloven. Deze wereldtitel had ik dan ook niet verwacht."

VRT ???media.video.type.mz_vod???

Fase per fase • live berichtgeving

 

Rittenschema

WK junioren 28/01 5 LAPS Pidcock (GBr)
WK beloften (v) 28/01 5 LAPS Worst (Ned)
WK elite (v) 28/01 6 LAPS Cant
WK beloften (m) 29/01 7 LAPS Nieuwenhuis (Ned)
WK elite (m) 29/01 8 LAPS Van Aert