WK elite

Stybar verovert zijn derde wereldtitel

zo 02/02/2014 - 16:05 Zdenek Stybar heeft zich voor de derde keer tot wereldkampioen veldrijden bij de profs gekroond. In een thriller verwees hij Sven Nys naar de tweede plaats. De bronzen plak was voor Kevin Pauwels. "Ondanks de wereldtrui behoud ik mijn planning", reageert de winnaar. Sven Nys kon leven met zijn zilveren medaille. "Ik verlies niet omdat ik word weggereden."

Francis Mourey, die een patent heeft op een snelle openingsfase, schoot ook in Hoogerheide als een bliksemschicht uit de startblokken. Een rampzalige start was er voor Niels Albert, die in tegenstelling tot Zdenek Stybar wel op de eerste startrij stond.

Belga

Door een tuimelperte van Bina kreeg Mourey onmiddellijk een mooie bonus in de schoot geworpen, maar nog in de eerste ronde klitte alles opnieuw samen. Net voor het ingaan van de tweede ronde achtte een goed opgeschoven Zdenek Stybar zijn moment gekomen.

Enkel Nys, Van der Haar en even later Mourey (foto) waren bij machte om de kloof te dichten. Toen Stybar opnieuw een bom loste, moest de Fransman de rol definitief lossen. Halverwege de strijd om de regenboogtrui was ook het liedje van Van der Haar uitgezongen, zodat Nys en Stybar mano a mano voor de wereldtitel mochten vechten.

Stybar blijft bommen gooien

Nys deelde enkele zweepslagen uit, maar de Tsjech overleefde die zonder kleerscheuren. In de voorlaatste ronde gleed Stybar een beetje onbehoedzaam uit in een bocht en leek Nys de laan uit. Met veel grinta beet de gevallen Tsjech zich opnieuw in het wiel van de wereldkampioen van vorig jaar.

Belga

Even later maakte ook Nys, die een bresje geslagen had, kennis met de smeuïge ondergrond van het Nederlandse Hoogerheide. Schouder aan schouder doken Nys en Stybar de ultieme ronde in.

Stybar ging als een bezetene tekeer en bij een zoveelste versnelling had Nys, na een nieuwe aarzeling, geen antwoord meer in huis. De derde titel voor de Tsjech was een feit na een prachtig duel.

In het steekspel voor het brons zag het er lange tijd rooskleurig uit voor Van der Haar, zeker toen Kevin Pauwels mechanische pech kende. Maar twee ronden voor de finish kwam Klaas Vantornout, die zijn wedstrijd perfect ingedeeld had, als een duivel uit doosje in derde stelling terecht. Pauwels wipte in de slotfase nog over zijn ploegmaat en veroverde zo het brons.

Stybar: "Dinsdag verken ik gewoon de Ronde van Vlaanderen"

Zdenek Stybar schoot in zijn zevende cross van het seizoen de hoofdvogel af. "Deze zege is belangrijk in mijn carrière, maar niet zo belangrijk als mijn eerste titel in Tabor (2010)", zegt de Tsjech.

PhotoNews

"Ik moest vanaf de vierde lijn starten. Ik was goed vertrokken, maar het was wel een moeilijke start. Ik zat in het wiel van drie Amerikanen. Die starten doorgaans goed, maar nu vielen ze en ik moest vol in de remmen. Gelukkig kon ik met enkele versnellingen heel wat renners oprapen."

"Ik kwam na de eerste ronde op kop en wou de koers hard maken. Dat was een grote inspanning, maar ik had niets te verliezen en ben er voor gegaan. Ik zag dat Mourey het moeilijk kreeg en was al tevreden met een podiumplaats. Maar toen ook Van der Haar loste, dacht ik: "Hé, we zitten hier nog maar met z'n tweeën"."

"Ik had voor mezelf bepaald waar ik in de slotronde op kop moest zitten. Dat is gelukt en waarschijnlijk ben ik daardoor wereldkampioen geworden."

"Of deze overwinning veel verandert? Dinsdag ga ik zoals gepland gewoon de Ronde van Vlaanderen verkennen en woensdag trek ik naar Mallorca. Ik wijk niet van mijn plan af. Of ik volgend seizoen meer zal crossen? Daar ga ik geen uitspraken over doen. Dat zou dom zijn."

Nys: "Op deze manier verliezen is geen schande"

Sven Nys reed een ijzersterke wedstrijd, maar moest zijn meerdere erkennen in Zdenek Stybar. “Of ik ontgoocheld ben? Neen, ik kan dit relativeren, het smaakt wel een beetje zoet”, vertelt hij.

Belga

“Er werd veel van mij verwacht, maar ik stond er wanneer het moest. Dat is al heel veel. Ik heb bewezen dat ik klaar was om te vechten. Ik verlies niet omdat ik weggereden ben. Ik heb mijn stempel op de wedstrijd gedrukt en Mourey en Van der Haar gelost. Nadien moest ik wachten tot in de finale.”

“Stybar ging in de slotronde op kop waar het moest, maar ik vond het niet zo erg omdat ik al de hele race goed stuurde in het bos. Tot in die laatste ronde.”

“Ik denk niet dat hij beter was, maar Stybar is ook een groot kampioen. Het is geen schande om van hem te verliezen. Hij had ook het mentale voordeel dat hij niets te verliezen had en misschien was hij wat frisser. Ach, morgen ligt voor mij de Belgische trui klaar, daar kan ik mee leven."

Reacties

Pauwels: "Respect voor Stybar"

Het brons was een prooi voor Kevin Pauwels. "Met die medaille ben ik heel tevreden. Ik was redelijk goed gestart, maar viel nog in de eerste ronde. Daardoor verloor ik een pak plaatsen en was ik meteen op achtervolgen aangewezen."

"Of ik tevreden ben met Stybar als wereldkampioen? Het is misschien wel jammer dat de regenboogtrui volgend seizoen niet veel in het veld te zien zal zijn. Maar ik gun het Stybar wel. Als je drie keer de wereldtitel pakt, dan verdien je respect. "

Vantornout: "Meest ondankbare plaats"

Met een vierde plek viel Klaas Vantornout net naast het podium. "Vandaag heb ik bewezen dat ik thuis hoor op een WK. Ik heb er honderd procent naar toe geleefd en er honderd procent voor gestreden."

"Spijtig dat ik net naast een medaille grijp. Het positieve is dat ik opnieuw tussen de mensen sta. Maar de vierde plaats is wel de meest ondankbare."

Meeusen: "Zie regenboogtrui liever meer in het veld"

Tom Meeusen moest vandaag vrede nemen met een vijfde plek. "Ik schoot van bij de start uit mijn klikpedaal, waardoor ik achterop raakte."

"Maar dat is geen excuus, want Stybar startte op de vierde rij en heeft de klus wel geklaard. Hij reed hier ontspannender rond dan de tegenstand, omdat vooral Parijs-Roubaix telt voor hem."

"Voor ons daarentegen was vandaag de belangrijkste dag van het seizoen. Ik moet wel toegeven dat ik liever een regenboogtrui zie die veel crossen meerijdt."

Albert: "Start heeft weer alles verpest"

Niels Albert bolde vandaag pas als 20e over de meet. De BKCP-kopman had dat vooral te wijten aan zijn start. "Ik heb er geen verklaring voor, maar ik miste weer mijn start."

"Ik trapte naast mijn pedaal, iets wat op training nooit gebeurt. Daardoor was er meteen een grote kloof met de concurrentie en dat is dramatisch. Op een WK wordt er niet gewacht."

"Ik ben wel blijven vechten en rijden. Ik had mezelf voorgenomen om sowieso niet af te stappen. Daardoor weet ik ook dat ik er nog alles aan gedaan heb, maar ik was vandaag gewoon niet goed genoeg."

"Ik zal deze wedstrijd zo rap mogelijk vergeten en denk aan de crossen die nog moeten komen. Het is jammer dat de trui nu niet veel in het veld te zien zal zijn, maar Stybar is een groot talent. Iedereen die aan de start komt, verdient de overwinning."

Fase per fase • live berichtgeving

 • VRT
  Zo scheurde Stybar donderdag al voorbij tijdens verkenning

  Tijdens de verkenning donderdag gaf Stybar al zijn visitekaartje af.

  16:57
 • 16:50
 • 16:21
 • 16:17
 • 16:15
 • 16:12
 • Einde 16:11
 • achteraf 16:10
 • VRT
  Herbekijk de razend spannende laatste ronde van het WK Sven Nys en Zdenek Stybar vochten tot in de laatste ronde voor de wereldtitel. Herbekijk het beklijvende duel.
  16:06
 • Bij zijn zevende cross van het seizoen zet Stybar Nys en co een hak. Hij wordt wereldkampioen na een fantastisch duel met Sven Nys. 16:04
 • Stybar trekt zich nog eens vol op gang. Hij lijkt nu echt wel op weg naar zijn derde wereldtitel. 16:04
 • Stybar heeft een voorsprong van zes seconden. "Het is nog niet gedaan", zegt Michel Wuyts. 16:02
 • VRT
  Stybar rijdt weg van Nys in de slotronde
  16:02
 • Nys geraakt niet echt op het wiel van Stybar. Hij moet ook even van de fiets en dus lijkt Stybar gaan vliegen. 16:01
 • Stybar heeft zijn turbo nu wel aangezet en wil er een langgerekte sprint van maken. Kan Nys volgen? 16:00
 • 16:00
 • Stybar en Nys lijken wat met de handrem op te fietsen. Ze sparen wellicht allebei nog een troefkaart op voor het absolute slot. Wat een spanning! 15:59
 • VRT
  Nys valt en is voorsprong op Stybar kwijt
  15:58
 • Daar is de bel voor de laatste ronde. Stybar of Nys: wie wordt wereldkampioen? 15:56
 • Nys rijdt hier een van zijn beste WK's ooit Michel Wuyts 15:56
 • Net wanneer de wedstrijd stilaan in een beslissende plooi valt, blokkeert het voorwiel van Nys bij een bocht. Hij komt ten val en Stybar wil erop en erover. Geeft hij Nys hier lik op stuk? 15:54
 • Nys kijkt achterom en ziet dat hij een kleine voorsprong heeft. Is Stybar langzaam aan het kraken? 15:53
 • Val van Stybar In een van de bochten gebeurt het dan toch. Stybar glijdt uit en valt, maar Nys zit te kort op het wiel en kan er niet meteen voorbij. Is dit een teken aan de wand? Speelt de vermoeidheid bij Stybar? 15:50
 • VRT
  Stybar schuift uit in de bocht
  15:50
 • Nys en Stybar duiken nu allebei de wisselpost in. Pauwels grijpt ploegmaat Vantornout weer bij de kraag op de derde plaats. 15:49
 • Ook Nys maakt nu een foutje. Hij blijft steken op de top van een knikje en houdt Stybar zo wat op. 15:48
 • VRT
  Nys krijgt er Stybar voorlopig niet af
  15:48
 • In de achtergrond rijdt Klaas Vantornout zowaar op de derde plaats. Is hij de verrassende crosser die met het brons gaat lopen? 15:47
 • Het is suspens tot op het einde Bondscoach Rudy De Bie 15:47
 • Nys lijkt er wat mee te spelen. Hij zet Stybar onder druk, die een wissel had gepland. Maar Stybar duikt hierdoor de post niet in. "Wat een lepe vos", zegt Paul Herygers. 15:45
 • Een WK is een cross van een andere wereld Michel Wuyts 15:44
 • Pauwels en Van der Haar gaan broederlijk tegen de grond. Pauwels lijkt ook wat stuurproblemen te hebben en staat even stil. Maar het brons lijkt nog niet weg voor de Kempenaar. 15:43
 • VRT
  Nys kan niet profiteren van foutje van Stybar
  15:43
 • 15:43
 • Stybar maakt zowaar een eerste foutje. Hij rijdt zich wat vast, maar Nys lijkt nog niet meteen komaf te willen maken met de Tsjech en temporiseert. 15:40
 • Waar kan Nys Stybar lossen? Michel Wuyts 15:40
 • VRT
  Pauwels, Meeusen en Van der Haar tegen de grond
  15:40
 • VRT
  Stybar en Nys rijden alleen op kop in het WK
  15:39
 • Het is opnieuw tijd voor een stevige prik van Stybar. Trapt de Tsjech op zijn adem of breekt Nys? 15:35
 • De posities van de Belgen: Nys 1e, Pauwels 4e, Meeusen 6e, Vantornout 7e, Peeters 8e, Bosmans 10e en Albert 12e. 15:34
 • Halfweg koers We zijn halfweg. Stybar en Nys gaan er een erg spannende cross van maken. Van der Haar volgt op 10 seconden, Pauwels laat nu ook Mourey achter en gaat op zoek naar de Nederlander. 15:32
 • VRT
  Van der Haar stapelt de fouten op
  15:31
 • De foutenlast wordt ook wat groter bij Van der Haar. Hij wordt onder druk gezet en begaat enkele schuivers. We zijn voorin nog met twee: Nys en Stybar. 15:30
 • Nys is ijzersterk, maar Stybar is dat ook Michel Wuyts 15:29
 • Mourey is duidelijk de minste bij de koplopers. Hij moet heel vaak de rol lossen. 15:28
 • Vantornout en Pauwels komen iets dichter bij de kopgroep. "Een WK is altijd de koers der mirakels", zegt Michel Wuyts. 15:27
 • Stybar en Nys zijn wat aan het lonken en dus maken Van der Haar en Mourey weer de aansluiting. Nog vijf ronden te gaan. De eerste achtervolgers volgen op 15 seconden. Dat groepje bestaat uit Meeusen, Peeters, Bosmans, Vantornout, Pauwels, Walsleben en Simunek. 15:24
 • Stybar zet zijn turbo nog eens aan en versnelt weer. Maar Nys haalt de Tsjech weer terug. Stybar vraagt om over te nemen, maar Nys geeft een knikje met het hoofd. "Doe jij het maar", lijkt hij aan te geven. 15:22
 • VRT
  Stybar, Nys, Mourey en Van der Haar gaan er vandoor
  15:21
 • Stybar blijft op het wiel van Nys kleven. Mourey en Van der Haar krijgen het wat moeilijker. 15:20
 • 15:17
 • Nog zes ronden Nog zes ronden te gaan. We zijn terug met z'n vieren voorin: Nys, Van der Haar, Mourey en Stybar. Niels Albert volgt op een halve minuut. 15:16
 • VRT
  Van der Haar valt tijdens wissel
  15:15
 • Voor ons kan het niet beter. Laat Stybar maar de koers hard maken Nys' ploegleider Jan Verstraeten 15:14
 • De fietswissel bij Van der Haar gaat de mist in. Hij springt niet goed op zijn fiets. Voorin hebben we zo nog een kopgroep van drie renners: Nys, Stybar en Mourey. 15:13
 • VRT
  Ook de elite-renners kunnen een koprol maken
  15:13
 • Stybar blijft doorrijden met Nys in zijn wiel. De titelverdediger oogt wel fris. Hoelang houdt Stybar dit moordende tempo vol? 15:13
 • VRT
  Stybar forceert de boel in de tweede ronde
  15:11
 • Dat hadden we afgesproken OPQS-ploegleider Wilfried Peeters over de kanonstart van Stybar 15:10
 • De eerste bom van Stybar wordt ook geneutraliseerd door Van der Haar. Het Nederlandse veulen maakt de aansluiting. 15:10
 • Amai, hoe opgewonden is Stybar Paul Herygers 15:10
 • 15:09
 • Bij het overschrijden van de finish na de eerste ronde acht Stybar zijn moment gekozen. Hij versnelt, maar Nys laat niet begaan. De rest moet voorlopig passen. 15:08
 • VRT
  Eerste ronde van het WK veldrijden
  15:08
 • Hergroepering Nys roept Mourey tot de orde, die het tempo nu wat drukt. Er is een groepje van zeven renners weggereden, met Peeters en Nys als enige Belgen. 15:06
 • Nys neemt over van Van Amerongen en gaat op zoek naar Mourey. Het verschil: nog drie seconden. Pauwels rijdt rond als 17e, Albert is 22e. 15:05
 • VRT
  Mourey krijgt meteen grote voorsprong na val van Bina
  15:04
 • Acht seconden voor Mourey Mourey heeft een voorsprong van acht seconden. Van Amerongen, Nys en Peeters zijn de eerste achtervolgers. Stybar zit al op de vijfde plaats. 15:03
 • Mourey houdt hier van. Hij durft een tijd alleen te crossen Michel Wuyts 15:02
 • Bina, op plaats twee, komt ten val in een bocht en houdt de rest op. Mourey kan zo wat voorsprong nemen. 15:01
 • Rampstart voor Niels Albert: hij rijdt rond op de 30e plek. De Nederlanders zijn goed weg: ze rijden met drie rond bij de eerste vijf. 15:01
 • We zijn vertrokken. Meeusen schiet uit zijn pedaal en is niet te best weg. Mourey en Van der Haar duiken als eerste het veld in. 15:00
 • Wedstrijd 14:59
 • 14:58
 • 14:56
 • VRT
  Mario De Clercq: "Er is geen eikel zonder lul" "Kunnen jij en Paul Herygers nog samen door een deur?, vraagt Renaat Schotte aan Mario De Clercq voor de start van het WK. "Als Paul de lul is, kunnen we samen door een deur ja."
  14:55
 • "Einstein had er geen formule voor" "Hoeveel medailles er nog bij komen? Nog een wereldkampioen zou mooi zijn, maar het wordt niet makkelijk. Er hangt hier zoveel energie. Einstein had er geen formule voor. Wie er wint? Als het maar een Belg is", zegt bondscoach Rudy De Bie vlak voor de start. 14:55
 • 14:54
 • VRT
  Meeusen: "Het gaat toch zwaar worden voor mij denk ik"
  14:50
 • Paul Herygers zei "Eens eikel, altijd eikel" over de uitspraken van Mario De Clercq. "Ik zeg altijd: geen eikel zonder lul. Herygers mag dan de lul zijn", zegt De Clercq. 14:50
 • Ik ben bewust in de camper gebleven en heb er met Klaas Vantornout de belofterace bekeken. Daar was het rustiger gezien de heisa van de voorbije dagen. Mario De Clercq 14:48
 • VRT
  De Clercq: "Klaas zal in dienst rijden van Kevin"
  14:46
 • Ik verwacht een echte cross. Bij de andere categorieën winnen de favorieten, dat zal bij de profs ook zo zijn Erwin Vervecken 14:45
 • VRT
  Stybar: "Gaat moeilijk zijn in de eerste twee ronden"
  14:43
 • VRT
  Vergelijkend onderzoek: Belgentruitjes van 1994 en van 2014
  14:41
 • VRT
  Wat is het verschil tussen Rhino en Grifo-banden?
  14:41
 • VRT
  Hollandgekte in Hoogerheide: "Goeiemorgen zonder zorgen"
  14:40
 • "Niels heeft zich wat bezeerd aan zijn pols bij een val. Maar het lijkt me wel oké. Er was even paniek, maar de adrenaline zal de last wel beperken. Voorlopig is alles in orde. Niels is hier graag, dus ik denk niet dat er een probleem is", zegt BKCP-manager Christophe Roodhooft. 14:37
 • VRT
  Roodhooft: "De pols van Albert is oké"
  14:36
 • Rob Peeters is op dit moment aan het opwarmen op de rollen. Zijn hartslag bedraagt 178. "Sommige renners gaan nog eens diep bij de verkenning, anderen doen het vlak voor de start", zegt Sven Vanthourenhout. 14:35
 • VRT
  Hespel: "Stybar heeft het gevoel dat hij kan winnen"
  14:32
 • 14:29
 • VRT
  Van den Bosch: "Nys is heel ontspannen"
  14:28
 • Polsblessure Albert? Heeft Niels Albert zijn pols geblesseerd tijdens de opwarming? Dat gerucht doet de ronde. Onze ploeg ter plaatse zoekt het uit. 14:27
 • VRT
  Vantornout: "Weet niets van commotie rond De Clercq"
  14:20
 • 14:06
 • VRT
  Wuyts: "De Clercq durft z'n camper niet uit te komen"
  13:56
 • De dame in de achtergrond wist haar moment wel te kiezen om de aandacht te trekken en reclame te maken tijdens het journaal.

  13:55
 • 13:50
 • 13:44
 • VRT
  Walsleben: "Ik ben een schaduwfavoriet"
  13:40
 • VRT
  Bosmans: "Ik wil iets betekenen voor andere Belgen"
  13:40
 • VRT
  Albert: "Dit is een Albert-parcours"
  13:40
 • VRT
  Nys: "Snelheid en stuurmanskunst zijn nodig"
  13:40
 • VRT
  Mourey: "Je moet vandaag 200% zijn"
  13:39
 • VRT
  Peeters: "Ik sta aan de start, dus maak ik kans"
  13:39
 • De stroken in het bos blijven zwaar. De beteren zullen zich nog altijd onderscheiden. Zoals Tom Meeusen zegt: "Over de zege wordt niet beslist in een sprint." Hier zullen mensen alleen aankomen Michel Wuyts 13:30
 • Stybar: "Goed dat Nys op mij rekent" Zdenek Stybar wordt door Sven Nys getipt als zijn belangrijkste concurrent. "Het is goed dat hij op mij rekent", lacht Stybar. "Maar ik weet niet hoe goed ik ben. Mijn conditie is in orde, maar op de weg rijden is nog iets anders. Ik moet afwachten. Het wordt sowieso heel zwaar. Ik start ook vanop de vierde rij en dus zullen de eerste twee ronden lastig zijn." 13:23
 • Meeusen: "Een goed teken" Kersverse wereldkampioenen Thijs Aerts (junioren), Marianne Vos (vrouwen) en Wout Van Aert (beloften) hebben vorige week ook de generale repetitie in Nommay gewonnen. Tom Meeusen won de Wereldbekercross bij de elite. "Ik voelde je komen", zegt hij tegen Renaat Schotte. "Een goed teken, maar het zal toch zwaar zijn voor mij." 13:12
 • Dit is een redelijk goed parcours voor mij. Of het tactisch wordt? Dat zal van de betere renners afhangen. Als zij meteen aanvallen, kan het snel gedaan zijn Kevin Pauwels 12:44
 • Klaas Vantornout werd vorig jaar in Louisville tweede. Wat kan hij nu uitrichten? "Dat vraag ik me ook af. Ik had een rustige week, dat kan misschien veel goedmaken. Ik voel me niet slecht, maar ik ga geen uitspraken doen. Dat ploegleider De Clercq wat commotie heeft veroorzaakt? Daar weet ik niets van, ik heb de pers vermeden", zegt Vantornout. 12:42
 • Het parcours is wat opgedroogd, maar het blijft lastig. Een toevallige winnaar kunnen we uitsluiten Philipp Walsleben 12:39
 • We hebben afgesproken dat iedereen zijn eigen kans mag gaan. Ik zou niet willen dat een Belg zijn kansen moet opofferen voor mij Niels Albert 12:35
 • "Dit is een Albert-parcours" Niels Albert was in zijn nopjes over de omloop. "Dit is een Albert-parcours", zegt de wereldkampioen van 2009 en 2012. "Als ik het zelf zou mogen tekenen, zou ik het ook zo doen. Ik heb spijt dat ik me de afgelopen dagen niet heb kunnen voorbereiden zoals ik wou. Ik moet roeien met de riemen die ik heb: we zullen zien of het goeie of slechte zijn", besloot Albert laconiek. 12:33
 • Stybar blijft de belangrijkste pion: hij oogt ontspannen, is in goeie doen en is een groot kampioen Sven Nys 12:30
 • Sporza sprak met Sven Nys na de verkenning. "Het wordt een mooie cross", zegt de titelverdediger. "Het is een combinatie van snelheid en stuurmanskunst. Het is geen echte modderpoel, maar het zal op het einde wel doorwegen. Of een scenario zoals bij de beloften mogelijk is? Dat zal niet gebeuren. Er zal veel weerwerk komen." 12:29
 • Het is een heel mooi, maar lastig parcours. Je moet echt 200% in orde zijn. Dit is geen unieke kans voor mij, maar ik kan me hier wel onderscheiden Francis Mourey 12:28
 • VRT
  Albert tegen Nys: "Mourey? Meen je dat?" Niels Albert en Sven Nys interviewen mekaar voor het WK veldrijden in Hoogerheide. Ze strijden allebei voor een derde regenboogtrui.
  11:37
 • 10:30
 • 10:29
 • 09:44
 • 09:28
 • 09:23
 • 09:19
 • 09:18
 • 08:45
 • 08:44
 • Nieuwe wereldtitel voor Sven Nys? Rond 16u weet u of Sven Nys zichzelf opvolgt als wereldkampioen. Om 15u gaat de hoogmis van het veldrijden van start in Hoogerheide (Ned). 08:41
 • vooraf 08:41
 

Rittenschema

WK junioren 01/02 5 LAPS Thijs Aerts
WK vrouwen 01/02 4 LAPS Marianne Vos
WK beloften : Hoogerheide (Ned) 02/02 6 LAPS Wout Van Aert
WK elite 02/02 8 LAPS Zdenek Stybar