Rit 6: Istanbul - Istanbul

De aanhouder wint: Theuns viert eindelijk in Turkije, Bennett valt

zo 15/10/2017 - 14:13 Edward Theuns heeft de zesde en laatste rit in de Ronde van Turkije gewonnen, na een pak ereplaatsen eerder deze week. De Belg van Trek-Segafredo forceerde de beslissing in de aanloop naar de slotkilometer en profiteerde ook van de val van Sam Bennett, die vier van de vijf vorige ritten won. De Italiaan Diego Ulissi (UAE) is eindwinaar.

Theuns botste de voorbije dagen telkens op Bennett, de Ier van Bora-Hansgrohe. Derde, tweede, tweede, vierde waren zijn plaatsen.

In zijn laatste koers voor Trek-Segafredo - Theuns gaat naar Team Sunweb - wou hij zich niet laten verrassen. Op anderhalve kilometer van het einde ging het licht omhoog, Theuns zette daar een eerste keer aan.

Ploegmaats Pelucchi en Bennett waren mee, het peloton was enkele meters achterop. Bij de voorlaatste bocht wilde Bennet binnnendoor, maar de Ier ging onderuit. Theuns kon hem net ontwijken en had nog voldoende power over om Pelucchi te remonteren.

Theuns: "Betere dankuwel bij afscheid Trek kan niet"

Theuns glom na de finish: "Het liep perfect. Mijn team deed het super en zette me goed af. Ik ben van beneden aan de helling vol aangegaan en we hadden een mooi kloofje."

"Het was goed dat Bennett wou meerijden. Ik had wel door dat hij in die bocht te snel ging. Ik moest vol in de remmen toen hij viel en moest zelfs in en uit mijn pedaal. Gelukkig kon ik Pelucchi nog terughalen."

Dit was zijn laatste dag in het Trek-shirt. "Ik ben dankbaar om alle kansen die ik bij het team gekregen heb. Na mijn val vorig seizoen in de Tour had ik het moeilijk, maar ze hebben me altijd gesteund. Ik ben op een hoger niveau teruggekomen. Een betere dankuwel dan deze zege kan er niet zijn."

Tweets over slotrit Turkije:

Fase per fase • live berichtgeving

 

Rittenschema

Rit 1: Alanya - Kemer 10/10 176 KM Bennett Bennett
Rit 2: Kumluca - Fethiye 11/10 206 KM Bennett Bennett
Rit 3: Fethiye - Marmaris 12/10 128 KM Bennett Bennett
Rit 4: Marmaris - Selçuk 13/10 205 KM Ulissi Ulissi
Rit 5: Selçuk - Izmir 14/10 166 KM Bennett Ulissi
Rit 6: Istanbul - Istanbul 15/10 143 KM Theuns Ulissi