Rit 1: Frederiksberg - Kalundborg

Europees beloftekampioen Casper Pedersen wint chaotische rit in eigen land

di 12/09/2017 - 18:02 Casper Pedersen (Team Giant-Castelli) heeft de eerste rit in de Ronde van Denemarken gewonnen. De etappe verliep niet volgens plan want een deel van de rit moest geneutraliseerd worden omdat de organisatie de kopgroep de verkeerde weg had opgestuurd.

De renners kregen niet meteen uitnodigende weersomstandigheden voorgeschoteld in Denemarken, maar in de wind en de regen waren er toch zes renners die de motivatie vonden om weg te rijden uit het peloton.

De vlucht van de dag, zonder grote namen, leek amper het vermelden waard te zullen worden. Tot de kopgroep door de seingevers de verkeerde richting werd uitgestuurd. De organisatie besloot een deel van de race dan maar te neutraliseren om het foutje recht te zetten, maar het peloton leek dat niet begrepen te hebben. De chaos duurde een hele tijd.

Op 35 kilometer van de finish reed iedereen uiteindelijk weer samen. Op dat moment probeerden ploegmaats Jasper Stuyven en Mads Pedersen iets te forceren, maar hun dappere inspanning werd niet beloond.

Casper Pedersen, de Europese kampioen bij de beloften, had meer succes. Met nog zes kilometer op de teller plaatste hij zijn aanval. De sprintersploegen konden hem niet meer inrekenen en de jonge Deen mocht vieren voor eigen publiek.

Fase per fase • live berichtgeving

 

Rittenschema

Rit 1: Frederiksberg - Kalundborg 12/09 176 KM C.Pedersen C.Pedersen
Rit 2: Svendborg - Odense 13/09 183 KM afgelast C.Pedersen
Rit 3: Otterup - Vejle 14/09 183 KM Pedersen Pedersen
Rit 4: Randers - Randers 15/09 17 KM Brändle Pedersen
Rit 5: Ebeltoft - Aarhus 16/09 198 KM Walscheid M.Pedersen