Rit 7: Mountain High - Pasadena

Bennett is eindwinnaar in Californië, bisnummer Huffman

za 20/05/2017 - 22:40 Evan Huffman heeft op de slotdag in Californië de bescheiden Rally-ploeg een 2e succes bezorgd. George Bennett (Lotto-Jumbo) liet zich de eindzege niet meer afnemen. Het is de eerste WorldTour-overwinning voor de Nieuw-Zeelander.

Peloton met Sagan komt te laat

Geen traditioneel stadscriterium als slotrit in Californië, wel een pittige rit met nog een paar vervelende kuitenbijters. Lachlan Morton, in de tijdrit nog de grote materiaalpechvogel, deed een ultieme poging om wat van zijn verloren tijd goed te maken door in de vlucht mee te glijden.

Met David Lopez, Nicolas Edet, Rob Britton en Evan Huffman had hij 4 goeie metgezellen. Het tempo in het peloton werd door het Bora-Hansgrohe van Peter Sagan zo hoog gehouden dat er nog maar een kleine groep in Pasadena arriveerde.

Maar het werk van Bora was tevergeefs, want het peloton kwam te laat om de vluchters te grijpen. Huffman bewees woensdag al dat hij ijzersterk kan finishen in een klein groepje en nu deed hij dat dunnetjes over.

Wereldkampioen Peter Sagan won de pelotonsprint, maar de meeste lof kreeg George Bennett toegezwaaid. De ranke Nieuw-Zeelander heeft dit seizoen duidelijk een stap vooruit gezet, met eerder ook al een 9e plaats in de eindstand in Catalonië en een 11e plaats in het Baskenland.

De collega's van Bennett zijn vooral gebiologeerd door zijn auto

Fase per fase • live berichtgeving

 

Rittenschema

Rit 1: Sacramento - Sacramento 14/05 167 KM Kittel Kittel
Rit 2: Modesto - San Jose 15/05 143 KM Majka Majka
Rit 3: Pismo Beach - Morro Bay 16/05 192 KM Sagan Majka
Rit 4: Santa Barbara - Santa Clarita 17/05 159 KM Huffman Majka
Rit 5: Ontario - Mount Baldy 18/05 125 KM Talansky Majka
Rit 6: Big Bear Lake - Big Bear Lake 19/05 24 KM Dibben Bennett
Rit 7: Mountain High - Pasadena 20/05 125 KM Huffman Bennett