Rit 3: Pismo Beach - Morro Bay

VIDEO: Sagan klopt Rick Zabel op hellende aankomst voor zijn 16e zege in Californië

wo 17/05/2017 - 06:23 Peter Sagan heeft zijn eindschot in de derde rit van de Ronde van Californië goed getimed: de Slovaakse wereldkampioen van Bora-Hansgrohe klopte Zabel junior en de Italiaan Simone Consonni in een puistige pelotonsprint. Sagans ploegmaat Rafal Majka blijft leider.

Bekijk de aankomst:

Vijf renners kleuren kustrit

Onderweg tussen de twee kuststeden Pismo Beach en Morro Bay kwamen een beetje van alles tegen: stranden, duinen, wijngaarden, wat bergop en weelderige landschappen.

In dat toneel kregen vijf renners (Pate, Lozano, Bennett, Zurlo en Wolfe) een vrijgeleide van een 6-tal minuten van het peloton. Daarin controleerde Bora voor Majka en Saga en Quick Step-Floors voor Kittel, die de eerste rit won.

Sagan als duivel uit doosje

De vijf werden tijdig ingerekend en het tempo bleef strak voor een pelotonspurt. De treintjes van Katjoesja (Kristoff, Zabel), UnitedHealthcare, BMC (Drücker), Quick Step (Kittel) en Trek-Segafredo (Degenkolb) deden hun uiterste best.

Maar de laatste bocht bracht nog een kleine verrassing: de laatste 500 meter ging stevig bergop. Kristoff, Kittel en Degenkolb kwamen er niet aan te pas, Sagan schoot in de slotmeters als een duiveltje uit een doosje naar voren. Laurens De Vreese was de beste Belg als 25e.

Sagan: "Voor ons team is het een hele goeie ronde: we wonnen gisteren, we wonnen vandaag en behouden de leiderstrui. Mijn broer werkte de hele dag hard in de achtervolging en mijn teammaats zetten me goed af voor het slot. Ik moet ze allemaal hard bedanken."

Tweets over koers:

Fase per fase • live berichtgeving

 

Rittenschema

Rit 1: Sacramento - Sacramento 14/05 167 KM Kittel Kittel
Rit 2: Modesto - San Jose 15/05 143 KM Majka Majka
Rit 3: Pismo Beach - Morro Bay 16/05 192 KM Sagan Majka
Rit 4: Santa Barbara - Santa Clarita 17/05 159 KM Huffman Majka
Rit 5: Ontario - Mount Baldy 18/05 125 KM Talansky Majka
Rit 6: Big Bear Lake - Big Bear Lake 19/05 24 KM Dibben Bennett
Rit 7: Mountain High - Pasadena 20/05 125 KM Huffman Bennett