Rit 1: Sacramento - Sacramento

Kittel is Sagan en Viviani te snel af in Californië

ma 15/05/2017 - 00:28 Marcel Kittel heeft de eerste etappe in de Ronde van Californië naar zijn hand gezet. De Duitse afwerker van Quick-Step Floors was in de straten van Sacramento oppermachtig in de sprint. Kittel, ook de nieuwe leider, klopte wereldkampioen Peter Sagan.

De eerste rit in Californië, dat voor het eerst tot de WorldTour behoort, was er eentje met start en finish in Sacramento. Vier vluchters reden de hele etappe voorop, maar werden in de straten van de Amerikaanse grootstad ingerekend.

Onderweg probeerden Katjoesja en Quick-Step even alles in waaiers te trekken, maar dat mislukte. In de slotkilometers zette Quick-Step een indrukwekkende trein op de rails voor Marcel Kittel.

De sprint werd nog even verstoord, maar Kittel zette op het juiste moment aan en de Duitser stoomde naar de ritzege, de punten- en de leiderstrui. Wereldkampioen Peter Sagan kon enkel toekijken.

Het podium:

"Blij weerzien"

Voor de 29-jarige Kittel was het de 80e overwinning in zijn profcarrière. "Ik neem voor de tweede keer deel aan deze ronde. Het was een blij weerzien met een ritoverwinning en de gele trui. Maar ook het mooie weer, de knappe rit en de geweldige fans zijn hartverwarmend. Verder een dikke chapeau voor het hele team. De jongens hebben de hele dag sterk en intelligent gereden. Ze hebben hun job perfect uitgevoerd", zegt Kittel.

Welverdiende kussen:

Tweets:

Fase per fase • live berichtgeving

 

Rittenschema

Rit 1: Sacramento - Sacramento 14/05 167 KM Kittel Kittel
Rit 2: Modesto - San Jose 15/05 143 KM Majka Majka
Rit 3: Pismo Beach - Morro Bay 16/05 192 KM Sagan Majka
Rit 4: Santa Barbara - Santa Clarita 17/05 159 KM Huffman Majka
Rit 5: Ontario - Mount Baldy 18/05 125 KM Talansky Majka
Rit 6: Big Bear Lake - Big Bear Lake 19/05 24 KM Dibben Bennett
Rit 7: Mountain High - Pasadena 20/05 125 KM Huffman Bennett