Rit 6: The Wave Muscat - Matrah Corniche

Hermans wint Ronde van Oman, Kristoff boekt zijn derde spurtzege

zo 19/02/2017 - 11:10 Ben Hermans (BMC) is niet meer bedreigd voor zijn eindzege in de Ronde van Oman. De Belgen Keisse, De Gendt en Van Hecke kleurden de korte, vlakke slotrit, maar op het eind juichte Alexander Kristoff. De Noor rondde knap Katjoesja-werk alweer vlot af. "Dit is de mooiste zege van mijn carrière", glunderde de 30-jarige Hermans.

Bekijk de derde sprintzege van Kristoff:

Keisse en De Gendt kleuren de dag

Iljo Keisse en Aimé De Gendt, die al eens eerder deze ronde mee was, begonnen samen met de Fransman Benjamin Giraud al snel aan de vlucht van de dag.

Oman_Sport_Oman_TV2

De drie kregen maximaal een kleine 3 minuten voorsprong van Katjoesja en BMC, die respectievelijk de koers controleerden voor Kristoff en Hermans.

In de aanloop naar twee klimmetjes onderweg kwam Hermans ten val, maar zonder erg. Met de hulp van zijn ploegmaats kon hij snel weer aansluiten.

Op de bergjes ging de voorsprong van de vluchters snel naar beneden. Giraud haakte af. Preben Van Hecke ging in de tegenaanval op Keisse en De Gendt, maar raakte er niet bij.

Op 12 km van de finish stond Keisse er alleen voor. De routinier van Quick-Step Floors kon niet op tegen de overmacht van Katjoesja. Bardet en Van Avermaet probeerden ook nog even de spurt te ontlopen, maar vergeefs.

Hermans won twee ritten en volgt Nibali op

Ben Hermans heeft zijn eindzege niet gestolen. De 30-jarige won de tweede rit en verstevigde zijn koppositie gisteren met succes in de koninginnenrit op een col buiten categorie. Hij volgt op het palmares Vincenzo Nibali op.

Hermans: "Bevestigen in Ardense klassiekers"

Ben Hermans is geen veelwinnaar. Sinds zijn profdebuut in 2009 kon hij nog maar negen keer winnen. Zijn belangrijkste vorige wapenfeit was de Brabantse Pijl in 2015.

Met het vertrek van Gilbert kreeg ik meer verantwoordelijkheid en vrijheid. Om dat vertrouwen niet te beschamen, heb ik heel hard gewerkt deze winter.

De laatste jaren was hij vooral luitenant van Philippe Gilbert, maar die heeft het team verlaten. "Ik kreeg meer verantwoordelijkheden en meer vrijheid", vertelt Hermans.

"Om dat vertrouwen niet te beschamen heb ik heel hard gewerkt tijdens de winter, wat zonder twijfel mijn vroege topvorm verraadt. Dit is het mooiste succes uit mijn carrière. Het doel is nu om te bevestigen in de Ardense klassiekers."

Alexander Kristoff: "Ik houd van Oman. Ik heb hier alle edities al meegemaakt. Ik ben blij met mijn drie zeges dit jaar. De vorm is goed en ik denk dat ik klaar ben voor de klassiekers."

Fase per fase • live berichtgeving

 

Rittenschema

Rit 1: Al Sawadi Beach - Naseem Park 14/02 176 KM Kristoff Kristoff
Rit 2: Nakhal - Al Bustan 15/02 145 KM Hermans Hermans
Rit 3: Sultan Qaboos University - Quriyat 16/02 162 KM Kragh Andersen Hermans
Rit 4: Yiti - Ministerie van Toerisme 17/02 118 KM Kristoff Hermans
Rit 5: Sama'il - Jabal Al Akhdhar 18/02 152 KM Hermans Hermans
Rit 6: The Wave Muscat - Matrah Corniche 19/02 130 KM Kristoff Hermans