Rit 1: Al Sawadi Beach - Naseem Park

VIDEO: Niemand is in Oman opgewassen tegen de snelle benen van Alexander Kristoff

di 14/02/2017 - 12:10 Alexander Kristoff (Katjoesja) heeft de openingsetappe in de Ronde van Oman op zijn naam geschreven. De Noor was de snelste in een massasprint, waarin Tom Boonen onderuit schoof.

Het relaas van de eerste rit in deze etappewedstrijd buiten categorie laat zich makkelijk lezen: meteen na het startschot schudden vijf renners de kussens op.

Daarbij de 22-jarige tweedejaarsprof Aimé De Gendt uit de Sport Vlaanderen-ploeg. Onze landgenoot kreeg met de Italianen Alan Marangoni en Giuseppe Fonzi, de Fransman Christophe Masson en de Amerikaan Larry Warbasse vier goeie makkers mee.

De vijf draaiden alle kraantjes open en sprokkelden een voorsprong van 3,5 minuut. Tot Katjoesja en QuickStep van zich af begonnen te bijten in het peloton. 50 kilometer voor de streep bleek de ontsnapping van het kwintet ten dode opgeschreven.

Na 176 kilometer koers diende een omvangrijke groep zich aan de streep in Naseem Park aan. Daar haalde Alexander Kristoff het met duidelijke voorsprong, voor de Italianen Kristian Sbaragli en Sonny Colbrelli. Kristoff, die nu al vijf etappes won in de Ronde van Oman, is ook de eerste leider.

Tom Boonen raakte 700 meter voor het einde betrokken in een valpartij en liep enkele schaafwonden op. (zie "lees ook") 

Tweets:

Fase per fase • live berichtgeving

 

Rittenschema

Rit 1: Al Sawadi Beach - Naseem Park 14/02 176 KM Kristoff Kristoff
Rit 2: Nakhal - Al Bustan 15/02 145 KM Hermans Hermans
Rit 3: Sultan Qaboos University - Quriyat 16/02 162 KM Kragh Andersen Hermans
Rit 4: Yiti - Ministerie van Toerisme 17/02 118 KM Kristoff Hermans
Rit 5: Sama'il - Jabal Al Akhdhar 18/02 152 KM Hermans Hermans
Rit 6: The Wave Muscat - Matrah Corniche 19/02 130 KM Kristoff Hermans