Rit 5: Dubai - City Walk

VIDEO: Kittel wint derde keer in Dubai en is ook eindwinnaar

za 04/02/2017 - 12:16 De vijfde en laatste etappe in Dubai is opnieuw een prooi geworden voor Marcel Kittel. De Duitse sprinter van QuickStep-Floors heeft, net als vorig jaar, ook de eindoverwinning te pakken.

Bekijk hoe Kittel naar zijn 3e ritzege sprint

Na de annulatie van de vierde rit had Marcel Kittel de eindzege in Dubai voor het grijpen en dat liet de snelle Duitser zich natuurlijk geen twee keer zeggen.

Zijn ploegmaats beheersten, samen met de andere sprintersploegen, de wedstrijd en hielden de voorsprong van enkele vluchtersgroepjes nauwgezet in de gaten.

Toen op een kleine 10 kilometer van de streep de laatste ontsnapping in de kiem gesmoord was, kon de voorbereiding op een pelotonsprint in gang gezet worden.

Die spurt verliep ietwat chaotisch. Kittel volgde in het spoor van Sabatini, maar die moest vroeg van kop door een haperende ketting. De Duitser zocht zijn weg alleen, Cavendish leek in de buurt te komen, maar moest zijn sprint beëindigen met materiaalproblemen.

Zo snelde Kittel oppermachtig naar de bloemen, voor de derde keer al deze week. Met de overwinning van John Degenkolb in etappe 3 erbij zijn de Duitsers met alle ritzeges gaan lopen in Dubai.

"Zeer, zeer trots"

Voor Kittel leek de overwinning een koud kunstje. "Ik ben zeer, zeer trots. De ploeg heeft opnieuw schitterend gewerkt. Het was een korte etappe na een onverwachte rustdag. We hebben geprobeerd alles te controleren en dat is goed gelukt. We hebben de ontsnappingen niet te ver laten rijden. In de sprint zat ik goed gepositioneerd en kon ik het afmaken", zegt Kittel.

Tweets:

Fase per fase • live berichtgeving

 

Rittenschema

Rit 1: Dubai - Palm Jumeirah 31/01 181 KM Kittel Kittel
Rit 2: Dubai - Ras Al Khaimah 01/02 186 KM Kittel Kittel
Rit 3: Dubai - Al Aqah 02/02 200 KM Degenkolb Kittel
Rit 4: Dubai - Hatta Dam 03/02 172 KM afgelast Kittel
Rit 5: Dubai - City Walk 04/02 124 KM Kittel Kittel