Great Ocean Road Race

VIDEO: Duitser Arndt troeft thuisrijders Gerrans en Meyer af in Great Ocean Road Race

zo 29/01/2017 - 07:55 Nikias Arndt heeft de eerste WorldTour-eendagsrace van 2017 gewonnen. De snelle Duitser van Team Sunweb klopte in Australië de lokale favorieten Simon Gerrans en Cameron Meyer, die weggeglipt was, in een spurt met 23 renners. Dries Devenyns was de beste Belg als 23e.

174 km en een stralende zon kregen de renners voorgeschoteld in Geelong aan de andere kant van de wereld.  Vier vluchters werden in de drie lokale ronden (met drie keer de Challambra Crescent) gegrepen, het sein voor vier anderen (met Dennis en Durbridge) om ervanonder te muizen.

Bij het ingaan van de slotronde was de cohesie uit de kopgroep en regende het aanvallen. Een groep van 23 - met een actieve Devenyns - bleef over na de laatste beklimming.

Richie Porte (foto), de winnaar van de Tour Down Under, de eerste WorldTour-rittenkoers van het jaar, probeerde het alleen op 4 kilometer van de streep, maar strandde in de voorlaatste kilometer. Meyer pakte uit met een ultieme jump, maar werd in de laatste meters nog voorbijgedenderd door Arndt en Gerrans.

Tour-winnaar Chris Froome miste de boot en moest vrede nemen met een top 50-plaats op 43 seconden.

VIDEO: Kijk naar de aankomst

Tweets over de wedstrijd:

Fase per fase • live berichtgeving