Rit 6: Adelaide - Adelaide

En dat is nummer 4: Ewan rondt Tour Down Under in stijl af

zo 22/01/2017 - 08:02 Caleb Ewan (Orica-Scott) heeft ook de slotrit van de Tour Down Under naar zijn hand gezet. De Australische pocketsprinter verwees Peter Sagan voor de derde keer naar de tweede plaats. Richie Porte (BMC) is de eindwinnaar van de Australische rittenkoers.

Hoewel Richie Porte de slotrit van de Tour Down Under niet wou onderschatten, vormde het criterium in de straten van Adelaide geen bedreiging meer voor de leiderstrui van de Australiër. Porte zou zonder problemen voor het eerst de eindzege in eigen land op zak steken.

De tussensprinten zorgden wel nog voor enkele kleine verschuivingen in het klassement en de enige bergprijs van de dag was een kolfje naar de hand van Thomas De Gendt (Lotto-Soudal). De Gendt bekroonde zijn aanvalswerk uiteindelijk met de bergtrui.

De slotetappe draaide zoals verwacht uit op een massasprint en daarin stond er opnieuw geen maat op Caleb Ewan. Peter Sagan was weer de grootste uitdager van de kleine Australiër, maar liet een kansje liggen toen Ewan ingesloten dreigde te geraken.

De Australiër trok er zich uiteindelijk niets van aan en snelde comfortabel naar zijn vierde ritzege. Sean De Bie (Lotto-Soudal) moest van te ver komen, maar werd na een knappe sprint nog vijfde.

VIDEO: wereldkampioen Sagan is opnieuw niet opgewassen tegen Ewan

Fase per fase • live berichtgeving

 

Rittenschema

Rit 1: Unley - Lyndoch 17/01 118 KM Ewan Ewan
Rit 2: Stirling - Paracombe 18/01 148 KM Porte Porte
Rit 3: Glenelg - Victor Harbor 19/01 144 KM Ewan Porte
Rit 4: Norwood - Campbelltown 20/01 149 KM Ewan Porte
Rit 5: McLaren Vale - Willunga Hill 21/01 151 KM Porte Porte
Rit 6: Adelaide - Adelaide 22/01 90 KM Ewan Porte