Rit 5: Karrebæksminde - Frederiksberg

Bauhaus wint slotrit in Denemarken, Valgren is eindwinnaar in eigen land

zo 31/07/2016 - 15:53 Phil Bauhaus heeft de slotrit in de Ronde van Denemarken (2.BC) gewonnen. De Duitser van Bora-Argon klopte in Frederiksberg Moreno Hofland en Daniele Bennati in een massasprint. De eindzege van Michael Valgren (Tinkoff) kwam niet meer in gevaar.

De slotrit bleef lang gesloten, maar op 100 kilometer van de streep rukte een zevental zich toch los van het peloton. Een bedrijvige Lars Boom (Astana), kreeg met Aimé De Gendt (Topsport Vlaanderen) ook één Belg mee.

Het zevental viel uiteen op het lokale circuit in Frederiksberg en dat was voor LottoNL-Jumbo het signaal om stevig aan de kop van het peloton te sleuren. Moreno Hofland, de sprinter van dienst bij de Nederlanders, kon nog geen rit winnen in Denemarken en wilde daar graag verandering in brengen in de slotrit.

Hij werd perfect gegangmaakt door zijn ploegmakkers, maar kon het opnieuw niet afmaken. Phil Bauhaus profiteerde en gooide zijn wiel als eerste over de finishlijn. Voor de Duitser van Bora-Argon is het de derde zege van het seizoen.

De eindwinnaar:

Fase per fase • live berichtgeving

 

Rittenschema

Rit 1: Herning - Esbjerg 27/07 197 KM Bennati Bennati
Rit 2: Havneby - Sønderborg 28/07 178 KM Cort Nielsen Bennati
Rit 3: Aabenraa - Vejle 29/07 178 KM Valgren Valgren
Rit 4: Nyborg - Nyborg 30/07 19 KM Würtz Schmidt Valgren
Rit 5: Karrebæksminde - Frederiksberg 31/07 184 KM Bauhaus Valgren