Logo ${match.homeTeam.name} Eupen
0
Logo ${match.awayTeam.name} OH Leuven
3
45+1' 54' Cerigioni | 64' Ruytinx
einde
Eindronde - Speeldag 2 08/05/2014 20:30
0 - 1 Cerigioni 45+1'
0 - 2 Cerigioni 54'
0 - 3 Ruytinx 64'

OHL is maatje te groot voor Eupen

do 08/05/2014 - 22:22 De rol van OH Leuven in de eindronde is zeker niet uitgespeeld. OHL moest met het mes op de keel op bezoek bij Eupen, maar rolde Eupen eenvoudig op. OHL komt nu samen met Moeskroen aan de leiding. Voor OHL is het overigens de eerste uitoverwinning in meer dan een jaar tijd.

Na de brilscore tegen Moeskroen-Péruwelz vorige zondag moest OH Leuven met de nodige druk op de schouders naar Eupen, dat als enige ploeg op de openingsspeeldag een driepunter had gescoord.

Belga

Maar OH Leuven moest de beginfase aan Eupen laten. Een afstandsschot van Asamoah verdiende beter. OHL, dat Ibou en Reynaud al snel verloor door blessureleed, kwam wel beter in de match en klom vlak voor de rust zelfs op voorsprong.

Cerigioni draaide eenvoudig weg van zijn mannetje en vloerde doelman Van Crombrugge met een lage en harde schuiver. Een typische spitsengoal: 0-1.

Kort na de pauze bleek Cerigioni opnieuw van goudwaarde. Hij kon nog net een teen plaatsen tegen een lange bal van Thompson en zette OHL op rozen. Eupen was plots helemaal het noorden kwijt. Ruytinx knalde de 0-3 binnen en schonk OH Leuven drie belangrijke punten.

Cerigioni: "Iedereen strijdt met gelijke wapens"

Alessandro Cerigioni was bij OH Leuven de uitblinker met twee belangrijke goals. "Maar dat heb ik te danken aan de ploegmaats. Ik voelde ook dat het kon lukken. Net voor m'n eerste goal had ik dat ook aan de spelers meegegeven", reageert de OHL-spits.

Belga

"Eupen speelt goed, maar ze hebben het moeilijk als we druk zetten. Dat had de coach vooraf ook meegegeven. Op die manier maken we ook de goals."

"Vorige zondag troffen we met Moeskroen gewoon een verdedigende ploeg. Toen konden we de muur niet slopen, vandaag lukte het wel. Misschien is er nu wat euforie, maar de focus moet toch op zondag liggen. In deze groep zijn er overigens geen favorieten. Iedereen strijdt met gelijke wapens."

Leko: "Hoopvol voor volgende vier wedstrijden"

OHL-coach Ivan Leko slaakte een zucht van opluchting na de 0-3. "Dit was een heel belangrijke match, zeker na ons gelijkspel tegen Moeskroen."

Belga

"Eupen is een ploeg die van alle teams kan winnen als je ze ruimte geeft. Daarom zetten we hoog druk en lieten we hen geen kans om tussen de lijnen te spelen."

Leko heeft wel wat kopzorgen, zo vielen Ibou en Reynaud in de eerste helft uit. En Robson kwam niet aan de aftrap. "Die laatste voelde iets op training. Hij kon misschien wel spelen, maar ik wou geen risico nemen. Ik heb elf fitte spelers nodig in deze situatie."

"De spelers die inkwamen deden het goed. Dat stemt me hoopvol voor de volgende vier wedstrijden. Het is afwachten wie van de geblesseerden we zondag kunnen recupereren."

Schouterden: "Hebben gevoeld dat het een eersteklasser is"

Eupen-speler Nils Schouterden beleefde geen prettige avond met Eupen. "We hebben niet gespeeld zoals we dat normaal thuis doen. Dit was ook een eersteklasser, dat verschil merk je toch", zegt Schouterden.

"We hebben nauwelijks kansen gecreëerd. Als je dan net voor de rust op achterstand komt, weet je dat het moeilijk wordt. OHL speelde volwassen. We hadden het gewoon moeilijk en dat zag je bij iedereen."

Komt de nederlaag hard aan bij Eupen? "Er is nog niks verloren. We spelen nu twee keer tegen Moeskroen. Op verplaatsing mogen we niet verliezen en thuis moeten we ze gewoon pakken."

Fase per fase • live berichtgeving

 • Einde 22:22
 • Mukoni Mata Pedro  Eupen  89'
 • Bjorn Ruytinx uit Jordy Croux in OH Leuven 79'
 • Nils Schouterden uit Phakamani Mngadi in Eupen 67'
 • 0Eupen 3OH Leuven doelpunt Bjorn Ruytinx OH Leuven 64'
 • Michael Lallemand uit Samba Ndiaye in Eupen 61'
 • 0Eupen 2OH Leuven doelpunt Alessandro Cerigioni OH Leuven 54'
 • Start tweede helft 21:36
 • Samuel Asamoah uit Christian Kabasele in Eupen rust
 • Rust 21:19
 • 0Eupen 1OH Leuven doelpunt Alessandro Cerigioni OH Leuven 45+1'
 • Alessandro Cerigioni  OH Leuven  22'
 • Romain Reynaud uit Ludovic Buysens in OH Leuven 22'
 • Ibou uit Bjorn Ruytinx in OH Leuven 17'
 • Start eerste helft 20:30
 • Opstelling OH Leuven Logan Bailly, Wim Raymaekers, Kenny Thompson, Romain Reynaud, Ivan Bandalovski, Ovidy Karuru, Karel Geraerts, Lukas Van Eenoo, Evariste Ngolok, Alessandro Cerigioni, Ibou
 • Opstelling Eupen Hendrik van Crombrugge, Diawandou Diagné, Raoul Kenne, Jonathan D'Ostilio, Sergio Rodríguez, Mukoni Mata Pedro, Samuel Asamoah, Nils Schouterden, Florian Taulemesse, Michael Lallemand, Lucas Porcar
 

Eindronde  |  Speeldag 2

Eupen 0-3 OH Leuven
Moeskroen-Péruwelz 2-1 STVV

Matchinfo

Eupen OH Leuven
29 Van Crombrugge 26 Bailly
5 Diagné 4 Raymaekers
6 Kenne 5 Thompson
24 D'Ostilio 16 Reynaud
80 Rodríguez 23 Bandalovski
7 Mata Pedro 7 Karuru
10 Asamoah 8 Geraerts
18 Schouterden 19 Van Eenoo
19 Taulemesse 20 Ngolok
21 Lallemand 11 Cerigioni (2)
30 Porcar 12 Ibou
wisselspelers
27 Kabasele 13 Ruytinx
8 Ndiaye 24 Buysens
17 Mngadi 14 Croux
1 Deumeland 1 Lenaerts
9 Exposito Presse 2 Pettersson
12 Radebe 31 Yagan
44 Ochoa 33 Kostovski
trainer
  Tintín Márquez   Ivan Leko