Chicago-speler slaat ploegmaat gebroken kaak en wordt geschorst

do 19/10/2017 - 11:43 Bobby Portis moet 8 wedstrijden aan de kant blijven. De 22-jarige speler van de Chicago Bulls had tijdens een ruzie op training een teammakker afgetuigd.

Het incident gebeuren toen de tv-camera's weg waren. Een ruzie tussen Bobby Portis en Nikola Mirotic escaleerde, waarna Portis zijn ploegmaat een paar rake klappen in zijn gezicht verkocht.

Bobby is geen slecht mens, hij is een goede jongen. Maar hij heeft een fout gemaakt.
Chicago Bulls

Gevolg: een gebroken kaak. De 26-jarige Mirotic, een Spanjaard van Montenegrijnse afkomst, is door zijn blessure 4 tot 6 weken uitgeschakeld.

"Beide spelers hadden een aandeel in de ruzie, maar slechts één speler heeft geslagen", zegt Bulls-vicevoorzitter John Paxson.

"Voor ons is dat onvergeeflijk. Daarom schorsen we Bobby voor 8 wedstrijden. Bobby is geen slecht mens, hij is een goede jongen. Maar hij heeft een fout gemaakt. En als je fouten maakt, moet je de gevolgen aanvaarden."

De Chicago Bulls beginnen het nieuwe NBA-seizoen komende nacht onze tijd met een wedstrijd bij de Toronto Raptors. Portis mag niet meespelen tot 7 november.

Incident besproken op de Amerikaanse tv:Meest bekeken in de videozone

top 25 meest bekeken >>