Dylan Teuns gaat voor een derde grote vis op een rij in Noorwegen

do 10/08/2017 - 11:48 Vandaag gaat in Noorwegen de Arctic Race van start. Na de Ronde van Wallonië en de Ronde van Polen wil BMC-Belg Dylan Teuns opnieuw oogsten in de meest noordelijke koers. Gisteren ging hij alvast vissen en dat lukte aardig.

Waar Dylan Teuns de voorbij weken aan de start kwam, won de 25-jarige landgenoot. In Wallonië won hij twee ritten én het klassement, in Polen was hij goed voor één dagzege én de eindzege

In het adembenemende landschap van de Noorse fjorden heeft de klimbelg weer kansen. "Ik beleefde net de beste twee weken uit mijn carrière en kom hier met een geweldig gevoel aan de start", vertelde Teuns. "Mijn vorm is nog steeds goed, ik ben gemotiveerd om er weer iets van te maken."

Maar vier ploegmaats

Dat zal hij dan moeten doen met vier ploegmaats, het format in de meest noordelijke race op de aardbol. De vierdaagse koers eindigt zondag in Tromsø. "Het zal een totaal andere manier van koersen worden, maar als team mogen we er met vertrouwen aan beginnen."

Teuns krijgt de hulp van Amaël Moinard, Danilo Wyss en de Nederlanders Floris Gerts en Bram Welten. De ploegleider is onze landgenoot Klaas Lodewyck.

Meer foto's van vissende Teuns:

Tweet van BMC: