Alonso over toekomst: "Wacht op beslissing McLaren, vooraleer zelf te beslissen"

di 05/09/2017 - 06:28 Fernando Alonso heeft op de Spaanse privézender Antena 3 verklaard dat hij de beslissing van McLaren over een eventuele motorenwissel afwacht vooraleer zelf een beslissing te nemen over zijn toekomst bij de Britse F1-stal. Alonso rijdt sinds 2015 bij McLaren, maar is het beu dat hij er niet competitief kan zijn.

McLaren beleeft een rampjaar door de problemen met de motor van Honda. Tweevoudig wereldkampioen Alonso - maar 15e in de WK-stand - laat geen moment passeren om dat aan te klagen. Daarom zijn er al maanden twijfels over zijn toekomst als ploegmaat van Stoffel Vandoorne.

Gisteren - daags na een dramatische GP van Italië in Monza - op Antena 3 sloeg en zalfde hij tegelijkertijd, maar met een duidelijk ultimatum. "McLaren zit in een moeilijke situatie, omdat ze al drie jaar erg weinig competitief zijn."

"Ze moeten een oplossing vinden, waarvan een een wissel van motor zou kunnen zijn. Logischerwijze zal ik hun beslissing afwachten vooraleer de mijne te nemen."

"Ik wil loyaal zijn aan de renstal die me al die jaren heeft ondersteund. Als ze info aanbrengen over de auto van volgend jaar - welk chassis, welke motor - dan beslis ik."

"McLaren en Ferrari zijn historische teams in de F1. Drie jaar niet competitief zijn is de limiet voor renstallen van dat kaliber. Ik heb er vertrouwen in dat McLaren een oplossing zal vinden."

Alonso niet op podium met McLaren

Alonso kwam in 2015 over van Ferrari. In drie jaar McLaren kon de 36-jarige winnaar van 32 Grote Prijzen, geen enkele keer het podium bestijgen.

Het lopende seizoen regent het gridstraffen voor Alonso en Vandoorne, omdat ze veel vaker dan hen lief is motoronderdelen moeten wisselen. Bovendien laat de motor het ook vaak tijdens GP-weekends afweten.

McLaren praat momenteel met Honda én Renault over een mogelijke motorenruil: Renault zou McLaren beleveren, Honda zou naar Toro Rosso gaan.