Vandoorne zet vierde tijd neer op testdag in Bahrein: "Een positieve dag"

wo 19/04/2017 - 19:28 Enkele dagen na de Grand Prix stonden in Bahrein de eerste "in-season tests" van dit jaar op het programma. Stoffel Vandoorne heeft een geslaagde dag achter de rug. Onze landgenoot kon 81 rondjes afwerken in zijn McLaren en zette de vierde tijd op de tabellen.

Stoffel Vandoorne wordt al het hele seizoen geplaagd door problemen met zijn McLaren. Zondag kon hij zelfs niet van start gaan in de GP van Bahrein.

Na de testdagen mag hij nu dus hopen op betere resultaten in de volgende GP's. Hij reed 56 ronden in de ochtendsessie en zette uiteindelijk 81 rondjes op de teller.

Vandoorne legde zijn snelste ronde af in 1'32"108, goed voor de vierde tijd van de dag. 

Valtteri Bottas (Mercedes) was de snelste: hij legde 143 rondjes af en plaatste 1'31"280 op de tabellen. Sebastian Vettel, vorige zondag winnaar van de GP, werd tweede met 1'31"574.

Vandoorne reageert tevreden: "Een positieve dag"

"Vandaag was waarschijnlijk onze beste dag van het seizoen. Het is de eerste keer dat we een dag zonder grote problemen hadden en dat we vorderingen konden maken met ons programma", reageerde Vandoorne.

"Vandaag was echt goed, maar elke dag moet zo goed zijn. En er zijn geen garanties dat het de volgende keer ook zo zal zijn. We moeten heel zorgvuldig lessen trekken uit wat we vandaag gedaan hebben."