Thiam met kleine oogjes: "Ik ga nog een feestje bouwen, maar vooral rusten"

ma 07/08/2017 - 15:03 Na een korte nacht was Nafi Thiam nog niet helemaal bekomen van de gouden WK-emoties. Veel tijd had ze nog niet gehad om de vele felicitaties te bekijken, "maar het doet deugd om zoveel steun te krijgen."

Met kleine oogjes verscheen Thiam voor de microfoon van Maarten Vangramberen. "Ik heb niet veel geslapen, dus ik ben nog moe. Het was gisteren een heel lange dag en we zijn maar laat uit het stadion vertrokken. Ik heb overal wat pijn en ben een beetje ziek."

"Ik heb heel veel berichtjes en felicitaties gekregen, maar ik heb de tijd nog niet gehad om ze te bekijken. Ik was pas om 2 uur 's nachts op mijn kamer. Maar het doet wel deugd om zoveel steun te krijgen."

Thiam: "Niet elk kampioenschap zal happy ending krijgen"

In Rio kon ik rustig aan de competitie beginnen, hier waren de verwachtingen heel hoog.
Nafi Thiam

Thiam is vooral blij dat ze zo goed met de druk kon omgaan. "Het was moeilijk om aan het WK te beginnen met die druk. In Rio kon ik rustig aan de competitie beginnen, hier waren de verwachtingen heel hoog. "Als je niet wint, gaat iedereen ontgoocheld zijn." Die gedachte maakt het heel moeilijk."

"Dit jaar zijn de resultaten heel goed. Meer dan 7.000 punten scoren in Götzis was al heel sterk, maar ik weet ook dat niet elk kampioenschap een happy ending zal krijgen. Er zullen nog moeilijke momenten komen, maar dan zullen mijn gouden medailles me motiveren."

"Wat er vandaag nog op het programma staat? Een klein feestje bouwen, maar ook nog rusten, want ik ben nog heel moe", besluit ze.

VRT ???media.video.type.mz_vod???
VRT ???media.video.type.mz_vod???