"Een Superkampioen wint een Super-Ronde"

ma 07/04/2008 - 08:24 Wat schrijft de Belgische en de buitenlandse pers over de overwinning van Belgisch kampioen Stijn Devolder in de 92e editie van de Ronde van Vlaanderen?
"In eerste instantie leek Devolder het als vanouds aan te pakken: beuken tot hij geen pap meer kon zeggen en iedereen in de touwen lag", schrijft Het Nieuwsblad.
"Hijzelf als eerste. Maar het draaide anders uit."

"Omdat Silence zijn krachten moest bundelen om Hoste terug te brengen. Maar ook omdat Devolder achter zijn rug de gedroomde waakhond trof met Boonen."

"Het laat zich raden op wie Boonen in Roubaix kan rekenen als luxeknecht. Op een mannetje in tricolore trui, rijdend op wolkjes en tuk op een wederdienst."

"De kritiek op Quick-Step is ook weg. Zwart werd plots wit, kritiek een lofzang, verliezers werden winnaars en omgekeerd."

"Hij zette een punt achter zijn verleden"

""Domme coureur" en "ongeleid projectiel". Het waren maar een paar manieren om de renner Devolder te typeren", weet Het Laatste Nieuws.
"Een hardrijder, maar helaas niet altijd het hoofd op de goede plaats. De kritiek kwam vaak en hard."

"Zondag zette Devolder zelf een punt achter zijn verleden en de reputatie die hij al jaren met zich meezeult. Hij maakte de opstap naar de groten in het peloton."

"Of Tom Boonen daar nu zo blij mee is? Hij was een voorbeeldige ploegmaat, maar overwinningen in Vlaanderen of Roubaix zijn in de eerste plaats waar Boonen zelf voor wordt betaald."

"Maar sinds gisteren heeft België in elk geval een nieuwe publiekslieveling: een stugge West-Vlaamse keikop."

"Het was een Ronde om van te smullen"

"Het was een Ronde om van te smullen. Zo slopend. Zo onvoorspelbaar. Zo spannend. Zo... alles", schrijft Gazet van Antwerpen."


"De krachtpatser Devolder heeft in zijn hoofd eindelijk de knop gevonden waarmee hij zichzelf kan sturen. Met een smeltende schreeuw ging Devolder over de streep. Een schreeuw symbool voor zijn grote dooi."

"Tom Boonen was de perfecte waakhond"

"De stoutste droom van Devolder was om de Ronde te winnen in zijn Belgische driekleur. Nu is de droom van de Flandrien werkelijkheid geworden", klinkt het in La Dernière Heure.
"Minuten na de aankomst had Devolder nochtans nog altijd moeite om het te geloven. En het zal nog lang duren voor hij dat beseft."

"Devolder heeft zondag eindelijk alle beloftes kunnen inlossen. Hij heeft een nieuwe stap gezet in zijn carrière. Ook dankzij zijn nieuwe team, Quick-Step."

"En in Parijs-Roubaix zal hij zijn leider Tom Boonen willen helpen. Die was gisteren ook goed, maar hij was de perfecte waakhond voor Devolder.

"Devolder behoort nu tot de groten"

  • L'Equipe: "Na een gemiste start van het voorjaar hebben de Vlamingen hun trots teruggevonden. Dankzij Devolder", zegt L'Equipe."Die benutte het tactische steekspel en de vermoeidheid van de groten om zijn eigen kans te gaan. Na een chaotisch begin van zijn carrière hoort hij nu tot de groten."
  • De Telegraaf: "Devolder is moeilijk te beteugelen, omdat zijn drang om te presteren zo groot is. Iedereen is het er wel over eens dat hij het talent van een wereldtopper in zich heeft. Zijn aanvalslust en klasse waren in de Ronde van Vlaanderen zodanig in evenwicht, dat hij deze keer zelfs door een peloton van favorieten niet te beteugelen was."
  • Algemeen Dagblad: De Vlamingen hebben er weer een fietsende leeuw bij met de hoofdletter L. Hij is heldhaftig, ongemeen sterk en nauwelijks te temmen. In een slopende Ronde liet Devolder zich vooral leiden door een gevoel van euforie dat bezit van hem neemt zodra op een fiets zit."