"Ons dossier maakte indruk bij Platini"

wo 19/03/2008 - 17:51 Alain Courtois heeft woensdagmiddag met UEFA-overste Michel Platini gesproken over het voornemen van België en Nederland om in 2018 het WK te organiseren.
Een paar maanden geleden zat Courtois al eens met FIFA-baas Blatter om de tafel, nu was zijn Europese collega de gesprekspartner van Courtois.
PhotoNews
"Het gesprek met Platini verliep in een positieve sfeer, net zoals bij Blatter", zegt de projectleider.

"Platini heeft ons beloofd dat hij het idee steunt om het WK in 2018 naar Europa te halen en wij zeiden hem dat we het serieus menen en dat we één gezamenlijk management hebben."

"Ik denk dat Platini onder de indruk is van ons dossier. En vergeet niet dat we ons op Euro 2000 al bewezen hebben", zegt Alain Courtois (foto).

In mei 2011 stemmen 24 mensen wie het WK 2018 mag organiseren. Courtois weet zich al zeker van 1 stem: "Ik neem aan dat Michel D'Hooghe voor ons stemt."

"Kans stijgt van 1 op 10 naar 5 op 10"

België heeft een akkoord met 6 WK-steden (Brussel, Antwerpen, Brugge, Charleroi, Luik en Genk), in Nederland hebben Amsterdam, Rotterdam, Heerenveen, Alkmaar en Eindhoven hun "ja" gegeven.

Courtois: "De WK-stadions moeten 2 jaar voor het WK klaar zijn. Hoe groot de kans is dat we het halen? Eerst zeiden de mensen 1 kans op de 10, nu is dat al 5 op de 10. Veel landen willen het WK organiseren, maar weinig kunnen het."