"Leuk dat ik die interviews kan doen"

vr 06/02/2009 - 19:22 Kim Gevaert werkt zondag even voor Sporza. Op de KBC Indoor Vlaanderen zal ze enkele atleten voor de camera nemen en interviewen. "Op de BBC doen ze dit al langer. Ik kijk er echt naar uit."
"Ik heb er zin in", zegt Gevaert (foto). "Het is een probeersel, want ik ben er natuurlijk niet echt voor opgeleid. Ik zal nerveus zijn."
VRT
"Ik dacht dat alle stress en druk na mijn atletiekcarrière voorbij waren, maar dat is dus niet zo."

"Dit is het werk dat ik ook in de toekomst het liefste zou doen. Ik kan op deze manier in de atletiek blijven en voel me zo op mijn gemak op televisie."

Kim Gevaert is niet de eerste voormalige atleet/atlete die voor televisie werkt. Groot-Brittannië heeft daar een traditie in, met bijvoorbeeld ex-hordeloper Colin Jackson bij de BBC.

"Ik heb het altijd leuk gevonden dat de BBC die ex-atleten interviews laat doen. Het is tof dat ik dit als een van de eerste Belgen mag doen."

"Ik hoop dat de atleten me vertrouwen"

Kim Gevaert weet nu al welke troef ze zal moeten uitspelen in de interviews. "Ik ken de atleten persoonlijk en heb met de meesten een goeie verstandhouding. Ik hoop dat ze me vertrouwen en iets willen zeggen."

"Misschien is het dan voor hen wel net iets anders dan tegen een journalist praten die ze niet zo goed kennen."