Duitse jongeling verrast toppers op reuzenslalom

do 25/02/2010 - 19:20 Op de reuzenslalom bij de vrouwen hebben alle grote namen zich laten inpakken door de 20-jarige Viktoria Rebensburg. Na de eerste run lag de Duitse pas in zesde positie, maar dankzij een razendsnelle tweede afdaling raapte ze nog iedereen op, inclusief leidster Elisabeth Görgl.

skiën

Door de mist was de tweede run van de reuzenslalom uitgesteld naar donderdag. Omdat de toestand nog altijd niet beter was, werd het parcours ingekort.

Dat was in het voordeel van de Oostenrijkse Elisabeth Görgl. Maar Görgl schoot traag uit de startblokken en kon in het tweede deel het verschil op Rebensburg niet meer goed maken.

Belga

"Ik had hier echt graag gewonnen en heb alles gegeven", zei Görgl (foto). "Ik heb niet eens zo slecht geskied, heb misschien af en toe iets te weinig risico's genomen. Ik mag niet ontgoocheld zijn, over vier jaar krijg ik een nieuwe kans."

Görgl had bij haar tweede run ook nog de pech dat het weer én de piste steeds slechter werden in Whistler. Dat was in het voordeel van de vroege starters, onder wie de Amerikaanse titelverdedigster Julia Mancuso. Die kon zo nog opschuiven naar een respectabele achtste plaats.

Haar landgenote Lindsey Vonn was er vandaag niet meer bij. Zij was woensdag gecrasht in de eerste run en is twijfelachtig voor de slalom van vrijdag.

De Sloveense Tina Maze kon zich nog tussen Rebensburg en Görgl nestelen en zo beslag leggen op de zilveren medaille, haar tweede exemplaar in Vancouver. Voor Duitsland is het, na de titel van Maria Riesch op de supercombiné, het tweede goud in Whistler.

"Dit is ongelooflijk", zei Rebensburg. "Dit zal ik pas over een paar dagen beseffen. Ik kon met minder druk skiën dan de top drie en daarvan heb ik kunnen profiteren."