Pieter Gysel strandt in aartsmoeilijke reeks

do 18/02/2010 - 06:58 Shorttracker Pieter Gysel heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales op de 1.000 meter. Onze landgenoot stond in een aartsmoeilijke reeks en wist daarin net niet te stunten.

Pieter Gysel shorttrack

Pieter Gysel was in zijn reeks ingedeeld met twee medaillewinnaars uit de 1.500 meter: de Zuid-Koreaan Lee Jung-Su (goud) en de Amerikaan J.R.Celski (brons). 

Belga

Enkel de eerste twee van elke reeks stoten door en Gysel sprak een duchtig woordje mee in zijn reeks. Hij was tweede tot de laatste bocht, maar zag na een aarzeling dan toch nog Celski passeren.

Gysel kwam over de streep in 1'25"613 en met die tijd had hij zich in zes van de andere zeven reeksen wel geplaatst.

Gysel klonk wat aangeslagen net na zijn reeks, maar kon de uitschakeling wel nog goed plaatsen.  "Shit man, dit is vreselijk balen", zei de Belg. "Nog een keer moest ik Celski afhouden."

"Tot een halve ronde voor het einde was dit de perfecte race. Ik maakte niet echt een fout. Ik moest Lee laten gaan en zo kwam er ruimte voor Celski. Die was al anderhalve ronde lang op zoek naar een gaatje, maar ik kon steeds de deur dichtdoen."

"Ik voelde me vandaag beter dan op de 1.500 meter en dat geeft toch vertrouwen voor de 500 meter. Ik had nu pech met de loting, maar shorttrack is ook show, we worden niet geklasseerd op sterkte."