Slechtziende boogschutter pakt brons

di 24/07/2012 - 15:16 Update: za 28/07/2012 - 19:07 De slechtziende Im Dong-Hyun is wereldrecordhouder boogschieten op de olympische afstand. Vandaag veroverde hij brons met Zuid-Korea. "Of ik het doel nu zie of niet, dat maakt voor mij geen verschil", verklaart de 26-jarige boogschutter.

boogschieten

Im verbeterde gisteren zijn eigen wereldrecord op de olympische afstand (70 meter) met 72 pijlen. Vandaag haalde hij met Zuid-Korea brons in de landencompetitie. De Koreanen verloren hun halve finale van de VS, maar in de wedstrijd om het brons konden ze Mexico verslaan.

In Peking en Athene deden de Zuid-Koreanen het iets beter. Daar veroverden zet telkens goud in de landencompetie.

Ik concentreer me op de gekleurde vlekken in de verte
Im Dong-Huyn

Im kan niet zien waar zijn pijlen terechtkomen. Hoe kan het dan dat hij zo sterk presteert? "Ik concentreer me maar op één ding: het onderscheiden van de gekleurde vlekken in de verte," zegt hij.

Aan zijn linkeroog is de Koreaan officieel blind, met een zicht van minder dan 10%. Aan zijn rechteroog is hij slechtziend (20%). Ooit kreeg Im een gratis oogoperatie aangeboden, maar die weigerde hij. Ook met lenzen of een bril voelt hij zich niet comfortabel.

"Of ik het doel nu zie of niet, dat maakt voor mij geen verschil. Ik zou pas echt een probleem hebben, als ik geen kleuren kon onderscheiden."nog opvallend

meer opvallend nieuws >>