Boeckenberg verlengt zijn landstitel op het veld

ma 06/06/2016 - 06:57 Na het kampioenschap in de zaal heeft Boeckenberg ook dat op het veld gewonnen. In de finale versloeg de verliezende bekerfinalist Borgerhout/Groen-Wit relatief gemakkelijk met 17-22.

Boeckenberg maakte in de heruitgave van de zaalfinale de beste start en liep al snel uit, zodat er gerust werd bij een 6-11-stand. Na de pauze ging Boeckenberg door op zijn elan, waardoor het titelfeestje al bij 9-21 kon worden ingezet.

Alles lukte. We namen snel de leiding. Op het einde werd het nog beetje spannend, maar we hebben de titel kunnen binnenhalen. Ik ben zeer tevreden.

Tal van applausvervangingen volgden, de meeste aandacht ging naar aanvoerder Davor Duronjic. Hij werd voor aanvang van de wedstrijd door bondsvoorzitter Danielle Ruts in de bloemetjes gezet als "lid van sportverdienste". Duronjic sluit zijn korfballoopbaan af met een zesde landstitel en de vierde op rij voor Boeckenberg.

"We hebben een schitterende finale gespeeld", zegt Nick Janssens van Boeckenberg. "Alles lukte. We namen snel de leiding. Op het einde werd het nog beetje spannend, maar we hebben de titel kunnen binnenhalen. Ik ben zeer tevreden."

"Het is altijd moeilijk om na de zaal weer in gang te schieten op het veld en te pieken, maar we hebben dat goed opgelost en hebben goed getraind."

Deze titel betekent misschien wel het einde van een tijdperk. Janssens: "Zeker. Drie spelers stoppen en ikzelf ga in Nederland bij PKC spelen. Dit voelt heel vreemd aan. Momenteel, zo meteen na de match dringt het nog niet helemaal door, maar zodra we straks een paar speeches geven, zal dat wel komen."

Interview met Nick Janssens:

Interview met Davor Duronjic:

Interview met Boeckenberg-coach Luc Tossens: