Christensen is top op Amerikaans slopestyle-podium

do 13/02/2014 - 11:54 De Amerikaanse freestyle skiërs hebben de eerste olympische slopestylecompetitie gedomineerd. Joss Christensen was de beste, voor zijn landgenoten Gus Kenworthy en Nicholas Goepper, de enige die zonder stokken rondskiede. De opvallendste figuur was de Zweedse "rastaman" Henrik Harlaut. Die werd zesde.

De Verenigde Staten wonnen de voorbije jaren tien van de elf topcompetities. Die suprematie zetten ze nog eens in de verf in Sotsji, ook al was regerend wereldkampioen Wallisch er door blessures niet bij.

AP

De vier aanwezige Amerikanen gingen door de kwalificaties, Joss Christensen  was daarbij al de beste. In de eerste finalerun staken Christensen (95,80) en Goepper (92,40), die indruk maakt door zonder stokken zijn tricks uit te voeren, er met kop en schouders bovenuit. 

De Noor Andreas Haatveit nestelde zich nog even op het podium, maar werd daar in de tweede finalerun door Kenworthy vanaf geduwd. De Brit James Woods, op het voorbije WK tweede tussen Wallisch en Goepper, werd vijfde.

Christensen was nog voor zijn laatste run zeker van het goud, maar dat hield hem niet tegen om ook nog met de op een na beste score uit te pakken. Daarna viel hij in de armen van zijn landgenoten. Christensen is ietwat verrassend eerste, zijn palmares is niet zo goed als dat van zijn collega's.